Англия ще спечели прощалния си мач срещу сензацията Коста Рика


FUTBOL-TV

Англия ще спечели прощалния си мач срещу сензацията Коста Рика

Коста Рика - Англия
Стадион: "Минейрао", Бело Оризонте
Дата: 24.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Джамел Хаймуди (Алжир)

Ситуацията в група "D" за съставите на Коста Рика и Англия е ясна още преди двата тима да изиграят двубоя помежду им. Соченият за абсолютен аутсайдер състав на Коста Рика ще играе поне на осминафиналите, а англичаните след този мач се прибират в хотела, за да стегнат багажа за дългия полет обратно към Албиона.

Отборът на Коста Рика продължава да удивлява света. След като играчите на Хорхе Луис Пинто първо разбиха Уругвай с 3:1 на старта на надпреварата, мнозина предричаха краха на "лос тикос" срещу четирикратния световен шампион Италия. Костариканците обаче отново се изсмяха на скептиците и победиха "адзурите" с 1:0, като по този начин повториха най-доброто постижение в своята история, а именно осминафинала от световното първенство през 1990 година.

Единственото попадение в срещата бе дело на капитана Браян Руис, който се разписа с глава в самия край на първата част, а минута по-рано главният рефер не отсъди чиста дузпа за централноамериканската държава. Победният гол на "лос тикос" изхвърли Англия от турнира още преди мача между двата тима.

След двубоя с Италия ФИФА разпореди допинг-тест на цели седем футболиста на Коста Рика, което вбеси футболната федерация на страната, която пък на свой ред изпрати писмо до Световната футболна централа, за да поиска обяснение защо толкова много национали са били тествани за употребата на забранени вещества и че по този начин индиректно се прави опит да се омаловажи успехът, който малката държава жъне на терените в Бразилия. В състава на Коста Рика няма контузени или наказани футболисти за двубоя с Англия.

"Трите лъва" за пореден път не успяха да постигнат нещо значимо на голям форум. Този път авантюрата за играчите на Рой Ходжсън приключи безславно още в груповата фаза. Англичаните постигнаха 100%-ов негативен актив след двата си изиграни мача в група "D". Първо Италия победи Албиона с 2:1, а в последния двубой на Англия голмайсторът на Висшата лига Луис Суарес стегна куфарите на островитяните за второ поредно 2:1. Нападателят на Ливърпул откри резултата с глава в 39-ата минута след центриране като по учебник на Кавани, а в 75-ата минута Уейн Рууни отбеляза първия си гол на световно първенство, но това не бе достатъчно за Англия, защото малко след това Ел Пистолеро се възползва максимално добре от грешка на съотборника си в Ливърпул и капиан на "трите лъва" Стивън Джерард, за да напредне самостоятелно и по диагонала да разстреля Харт за крайното 2:1.

Очаквано с типичния британски ироничен хумор пресата в Англия съсипа от подигравки Рой Ходжсън и неговите играчи. Бившият наставник на "трите лъва" Свен-Йоран Ериксон пък направи интересно изказване и заяви, че ако в момента начело на тима е бил чужденец, то той е щял да бъде вече уволнен.

Въпреки това засега от ФА и националите застават твърдо зад Ходжсън, тъй като според тях Англия не играе лош футбол, просто малшансът този път лишил Албиона от участие във фазата на елиминациите.

Двата отбора не са се изправяли един срещу друг до този момент, като очакванията са Англия все пак да не напусне капо стадионите в Бразилия и да запише почетна победа над заслужаващия само и единствено адмирации състав на Коста Рика.

Прогноза: Коста Рика - Англия 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Коста Рика:

06 март Коста Рика - Парагвай 2:1 (Приятелска среща)
03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Коста Рика - Ирландия 1:1 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)
20 юни Италия - Коста Рика 0:1 (СП 2014, Група D)

Англия:

30 май Англия - Перу 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Англия - Хондурас 0:0 (Приятелска среща)
15 юни Англия - Италия 1:2 (СП 2014, Група D)
19 юни Уругвай - Англия 2:1 (СП 2014, Група D)


Досегашни срещи:

Коста Рика - Англия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164