Бразилия ще отнесе Камерун по пътя към първото място в група А


FUTBOL-TV

Бразилия ще отнесе Камерун по пътя към първото място в група А

Камерун - Бразилия
Стадион: "Ещадио Насионал", Бразилия
Дата: 23.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

В последен двубой от програмата в група "А" домакинът Бразилия излиза за задължителна победа в на пръв поглед ясния двубой срещу отпадналия вече състав на Камерун. "Селесао" не успя да победи Мексико в последния си мач в групата, а африканците инкасираха тежка загуба от Хърватия.

Освен че загуби първия си мач в групата срещу отбора на Мексико с минималното 1:0, то във втория Камерун претърпя пълен крах, след като тимът бе разбит от Хърватия с 4:0. "Неукротимите лъвове" нетипично за африкански тим не показаха нужната агресия, а за капак на всичко голямата звезда Самуел Ето'о се контузи в първия мач на родината си. Безидейните камерунци напълно заслужено напускат терените в Бразилия, тъй като отборът на Фолкер Финке с нищо не показа, че има място във фазата на директните елиминации.

За капак на всичко лагерът на африканския отбор е разтърсван от редица скандали, като футболисти дори се заплашват един друг с побой. Футболната федерация на Камерун започна разследване и ще наложи глоби на двамата национални футболисти Беноа Асу-Екото и Бенджамин Муканджо, които си размениха остри реплики и едва не се сбиха по време на мача с Хърватска.

За мача с Бразилия наказан е Александър Сонг, след като удари с лакът в гърба хърватския нападател Марио Манджукич и получи червен картон, а Ето'о е контузен.

Фаворитът за световната титла Бразилия пък изненадващо се препъна във втория си мач в групата "А" срещу Мексико. Петкратният световен шампион не успя да отбележи гол на състава на Мексико и мачът във Форталеза завърши 0:0. Възпитаниците на Луиш Фелипе Сколари отново разочароваха в голяма част от срещата с играта си, но въпреки това основната причина да не стигнат до втори успех на Мондиала бе невероятният в този двубой вратар на "ацтеките" Гийермо Очоа. 28-годишният вратар, който в момента е свободен агент, след като договорът му с изпадналия от френския елит Аячо изтече направи мача на живота си, както самият той се изрази. В родината му пресата го засипа със суперлативи, а дори легендата Оливер Кан го поздрави. От щаба на Бразилия останаха здраво стъпили на земята след мача с Мекско и заявиха, че резултатът е напълно закономерен.

Въпреки изпуснатите две точки срещу "ацтеките", феновете на "кариоките" не губят надежда, даже напротив. Десетки привърженици преодоляха мерките за сигурност и нахлуха на тренировката на своите любимци по време на редовното им занятие в базата на "селесао" в Рио де Жанейро. Селекционерът Сколари ще може да разчита на всички свои възпитаници, като дори нападателят Хълк тренираше на 100% и се очаква играчът на руския Зенит да започне сред стартовите 11 срещу Камерун, след като пропусна мача с Мексико.

Двата отбора са се срещали три пъти преди това, като Бразилия има две победи и една загуба срещу "неукротимите лъвове". На Световното през 1994 г. Бразилия и Камерун бяха отново в една група, като тогава двубоят помежду им завърши с изразителна победа от 3:0 в полза на "кариоките". В приятелска среща през 2001 г. "златистите" отново надделяват, но този път с 2:0 преди да дойде единствената победа на африканския състав през 2003 г. с минималното 1:0.

Домакинът Бразилия ще даде всичко от себе си да се реваншира пред милионите си фенове за колебливите два мача, които отборът изигра в група "А" до момента. Петкратният първенец на планетата се е прицелил към тъй дълго чаканата шеста титла, но пътя към нея трябва да мине през разтърсвания от скандали състав на Камерун. Класата между двата отбора е явна и Бразилия няма да срещне трудности в последния си мач от група "А".


Прогноза: Камерун - Бразилия 0:4


Последни 5 изиграни срещи:

Камерун:

29 май Камерун - Парагвай 1:2 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Камерун - Молдова 1:0 (Приятелска среща)
13 юни Мексико - Камерун 1:0 (СП 2014, Група А)
19 юни Камерун - Хърватия 0:4 (СП 2014, Група А)

Бразилия:

05 март ЮАР - Бразилия 0:5 (Приятелска среща)
03 юни Бразилия - Панама 4:0 (Приятелска среща)
06 юни Бразилия - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Бразилия - Хърватия 3:1 (СП 2014, Група А)
17 юни Бразилия - Мексико 0:0 (СП 2014, Група А)


Досегашни срещи:

Камерун - Бразилия

4 срещи
1 победа за Камерун
0 равенства
3 победи за Бразилия
Голова Разлика: 7:1 за Бразилия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160