Холандия ще триумфира в група В


FUTBOL-TV

Холандия ще триумфира в група В

Холандия - Чили
Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Пауло
Дата: 23.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Бакари Гасама (Гамбия)

Едва ли са мнозина тези, които очакваха, че точно Холандия и най-вече отборът на Чили ще изхвърлят все още действащия световен шампион Испания по безславен начин Мондиала в Бразилия. Европейци и южноамериканци имат по 6 точки в актива си и директният двубой помежду им ще определи кой ще завърши като победител в група "В".

След гаврата, която Холандия направи срещу Испания в първия мач от груповата фаза, побеждавайки "Ла фуря роха" с 5:1, възпитаниците на Луис ван Гаал записаха къде-къде по-трудна и драматична победа срещу аутсайдера Австралия с 2:3. Ариен Робен откри в 20-ата минута, но радостта на "лалетата" бе кратка, тъй като едва 47 секунди по-късно Тим Кейхил изравни след фамозно изпълнение от воле, а впоследствие стана ясно, че халфът е изпратил топката в мрежата на Холандия с почти 140 км/ч.

В началото на втората част Миле Йединак вкара от дузпа и накара цяла Австралия да мечтае, но попадения на капитана Робин ван Перси няколко минути по-късно и Мемфис Депай в 68-ата минута оформиха обрата. "Кенгурата" могат да съжаляват, че преди гола на Депай не излязоха отново напред в резултата, когато Леки засече топката с гърди, но кълбото попадна в ръцете на стража на Холандия, а в ответната атака падна и последното попадение в срещата.

 

За срещата с Чили аут от състава на "оранжевите" е Ван Пери, който е наказан, а Бруно Мартинс Инди е под въпрос, след като получи мозъчно сътресение след сблъсък с Кейхил по време на мача с Австралия

Отборът на Чили имаше честта да детронира световния шампион Испания. На митичния "Маракана" в Рио де Жанейро южноамериканците предрешиха двубоя още през първата част, когато първо Варгас прати топката в мрежата на Касийяс, а самия край на полувремето Алексис Санчес стреля опасно от фаул, вратарят на Испания изби, но в краката на Арангис, който овладя и шутира в същия ъгъл за крайното 2:0.

След края на срещата от щаба на Чили отдадоха заслуженото на Испания, като треньорът Хорхе Сампаоли и една от звездите Алексис Санчес заявиха, че никой не е направил толкова, колкото Испания за световния футбол. Селекционерът на чилийците заяви, че целта пред неговите възпитаници е да играят мач за мач и да демонстрират играта, която показаха до този момент. За мача с Холандия Сампаоли ще може да разчита на всички свои избраници.

Двата отбора не са се срещали един срещу друг до този момент. И Холандия, и Чили заслужават адмирации, тъй като двете държави напълно заслужено се класираха за фазата на директните елиминации. Сега обаче предстои нов важен и тежък сблъсък, а залогът е много голям, защото завършилият на второ място състав по всяка вероятност ще срещне домакина Бразилия на осминафиналите, ако "кариоките" завършат на първо място в своята група "А".

Холандия е лидер заради по-добрата голова разлика на "оранжевите", въпреки че и Чили има същия точков актив. Очаква ни здрав и равностоен мач между два класни отбора, който няма да излъчи победител и по този начин световният вицешампион ще запази първото си място.

Прогноза: Холандия - Чили 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Холандия - Гана 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Холандия - Уелсс 2:0 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Холандия 1:5 (СП 2014, Група В)
18 юни Австралия - Холандия 2:3 (СП 2014, Група В)

Чили:

05 март Германия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
31 май Чили - Египет 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Чили - Северна Ирландия 2:0 (Приятелска среща)
14 юни Чили - Австралия 3:1 (СП 2014, Група В)
18 юни Испания - Чили 0:2 (СП 2014, Група В)


Досегашни срещи:

Холандия - Чили

1 среща
0 победи за Холандия
1 равенство
0 победи за Чили
Голова Разлика: 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169