Франция и Швейцария си вкараха седем гола (видео)


И. Ангелов

Франция и Швейцария си вкараха седем гола (видео)

Франция победи Швейцария с 5:2 в среща от втория кръг на груповата фаза на Световната купа в Бразилия. След като поведе с 5 попадения чрез Жиру, Матуиди, Валбуена, Бензема и Сисоко, френският национален отбор допусна и два гола, а те бяха класни изпълнения на Джемаили и Шака.

Още в 17-ата минута след корнер Валбуена асистира на Жиру за гол с глава. Минута след това резултатът стана 2:0 за "петлите", когато тимът веднага открадна топката и за 20 секунди Матуиди се разписа.

В 32-ата минута Бензема спечели дузпа срещу Джуру, но тя бе спасена от Диего Бенаджо, а Йохан Кабай нацели гредата при добавката. Все пак резултатът стана 3:0 преди почивката. В 40-ата минута Валбуена се възползва от пас на втора греда от Жиру.

В 63-ата минута в игра се появи Пол Погба за Оливие Жиру. Само след 4 минути той асистира на Бензема за 4:0, когато острието вкара прекрасен гол през краката на вратаря. В 73-ата минута Бензема записа асистенция за последния гол на Франция - на сметката на Сисоко.

В 81-ата минута Блерим Джемаили вкара красиво от пряк-свободен удар, стреляйки от далеч по земя точно в ъгъла, през стената. 6 минути след това резултатът стана 5:2, когато Шака се възползва от подаване на Инлер, и показа изключителна техника на изпълнението.

Така в група Е Франция има 6 точки, Швейцария 3, а Еквадор и Хондурас все още са без актив.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125