Еквадор ще вземе трите точки срещу Хондурас


FUTBOL-TV

Еквадор ще вземе трите точки срещу Хондурас

Хондурас - Еквадор
Стадион: "Арена да Байшада", Куритиба
Дата: 21.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Бенджамин Уилямс (Австралия)

В може би най-безинтересния мач от програмата на група "Е" един срещу друг се изправят сочените за аутсайдери в нея състави на Хондурас и Еквадор. Двата отбора загубиха първите си срещи съответно от Франция и Швейцария, и така задачата им допълнително се усложни, но все пак шансовете остават - разбира се, при победа тази вечер и положителен резултат в последната среща, което все пак предполага, че специалистите може да не се окажат прави в своите прогнози.

Отборът на Хондурас започна с тежка загуба своето трето участие на Мондиали. На всички бе ясно, че хондурасците ще разчитат най-вече на здрава защита и късмет в предни позиции, но възпитаниците на Луис Фернандо Суарес успяха да удържат натиска на Франция само 45 минути преди да инкасират впоследствие три безответни гола. В герой за "петлите" се превърна Карим Бензема. За двубоя с Франция наказан е звездата на Хондурас Уилсън Паласиос, който бе изгонен в първия мач на родината си, а под въпрос е Бернандес.

Любопитен факт е, че националният отбор на Хондурас не е отбелязвал гол на световни футболни финали в пет последователни срещи, което се равнява на 480 игрови минути. Последното попадение за латиноамериканците реализира Едуардо Лайнг на Мондиала през 1982 година, когато Хондурас завърши наравно 1:1 срещу Северна Ирландия. Рекордьор по този негативен показател пък е националният отбор на Боливия, който не е отбелязвал попадение в продължение на 517 минути.

Еквадор също започна със загуба участието си на Световното. Поражението на южноамериканците обаче бе много драматично, тъй като тимът загуби от Швейцария с 2:1 след гол в 93-ата минута на срещата. Възпитаниците на Рейналдо Руеда успяха да открият резултата в мача в средата на първата част, когато Енер Валенсия засече с глава центриране на Айови от пряк свободен удар. Впоследствие футболистите на Еквадор допуснаха пълен обрат през втората част. Въпреки загубата селекционерът Руеда остава оптимист, заявявайки, че неговите възпитаници са способни да спечелят 6 точки в оставащите им две срещи от програмата на група "Е". За двубоя с Хондурас няма контузени или наказани играчи.

Двата състава се познават много добре. За последните 8 години са се изправяли един срещу друг пет пъти и то все в контролни срещи, като отборът на Еквадор има предимство от три победи с по 1:0, 2:0 и 5:4 след дузпи, едно равенство 2:2, а Хондурас има един успех с 2:1.

С оглед класата и ситуацията в двата лагера, както и показаното в първите мачове в групата, е логично отборът на Еквадор да бъде считан за фаворит. Също така по-ранният двубой между Швейцария и Франция трябва да е допълнителен стимул за играчите на Рейналдо Руеда, които ако искат да запазят шансовете си за участие на осминафиналите, трябва на всяка цена да победят Хондурас. Логиката сочи, че трябва да се доверим на символичните гости в тази среща.

Прогноза: Хондурас - Еквадор 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Хондурас:

06 март Хондурас - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)
30 май Хондурас - Турция 0:2 (Приятелска среща)
02 юни Хондурас - Израел 2:4 (Приятелска среща)
07 юни Англия - Хондурас 0:0 (Приятелска среща)
15 юни Франция - Хондурас 3:0 (СП 2014, Група Е)

Еквадор:

05 март Австралия - Еквадор 3:4 (Приятелска среща)
17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)
15 юни Швейцария - Еквадор 2:1 (СП 2014, Група Е)


Досегашни срещи:

Хондурас - Еквадор

13 срещи
2 победи за Хондурас
8 равенства
3 победи за Еквадор
Голова Разлика: 14:13 за Еквадор

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162