Франция ще излъже Швейцария


FUTBOL-TV

Франция ще излъже Швейцария

Швейцария - Франция
Стадион: "Арена Фонте Нова", Салвадор
Дата: 20.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)


В може би най-завързания двубой от програмата на днешния ден един срещу друг се изправят отборите на Швейцария и Франция. Двата състава спечелиха първите си срещи в група "Е", побеждавайки съответно Еквадор и Хондурас. Сега двата европейски отбора трябва да докажат твърденията на специалистите, че са фаворити в групата, което означава, че днешната среща може да определим като финал за първото място.

Швейцария постигна инфарктна победа над Еквадор с 2:1 на старта на надпреварата. "Кръстоносците" направиха пълен обрат, след като на полувремето губеха с 1:0. Резервата Адмери Мехмеди изравни в 48-ата минута. Нападателят на немския Фрайбург бе изпуснат от отбраната на Еквадор и засече с глава центриране на Родригес от ъглов удар. В добавеното време на срещата Харис Сеферович, който също се появи в игра след почивката, донесе победата на Швейцария при отлична мълниеносна атака, завършила с центриране отляво на отново на блестящия Родригес.

След двубоя с Еквадор наставникът на швейцарците Отмар Хитцфелд потвърди новината, че след края на Световното ще се оттегли от футбола. Иначе, добрата новина е, че за мача с Франция няма контузени или наказани състезатели в швейцарския състав.

Отборът на Франция започна с класически успех участието си на Мондиала. Световният шампион от 1998 г. не срещна никаква съпротива от страна на отбора на Хондурас и постигна убедителна победа с 3:0. В основата на успеха на "трикольорите" бе нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема, който отбеляза две попадения, едното от които от дузпа, а за третото бе с основна заслуга вратарят на Хондурас Ваядарес да си отбележи автогол, след като стражът не успя да се намеси добре след мощен удар на Бензема, който първо срещна гредата.

Селекционерът тима Дидие Дешан изрази задоволството си от успеха, но призова играчите си да бъдат пределно концентрирани за може би най-тежкия им двубой в групата срещу Швейцария. Полузащитникът Йоан Кабай е възстановен от травмата в адукторите, която го измъчваше и по всяка вероятност ще може да помогне на съотборниците си, заемайки място в средата на терена.

Двата отбора се познават повече от добре, като статистиката е на страната на "петлите". През 2003 г. в приятелска среща Франция побеждава Швейцария с 0:2, а година по-късно на Европейското в Португалия "сините" отново триумфират, само че този път с 3:1. През 2005 г. двата отбора се срещат на два пъти, след като попадат в една квалификационна група за Мондиал 2006, като и двата мача помежду им завършват без победител - 0:0 във Франция и 1:1 в Швейцария. Съдбата обаче отново събира "петли" и "кръстоносци" този път на Световното в Германия през 2006 г., като и този път двубоят не излъчва победител за ново нулево реми.

Очертава се много равностоен двубой, в който не е изключено да станем свидетели на бойко равенство. С оглед обаче на трудния старт на Швейцария и силното представяне на Франция, е по-вероятно световният шампион от 1998 г. да постигне трудна, но важна победа над своя опонент.

Прогноза: Швейцария - Франция 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Швейцария:

15 ноември Южна Корея - Швейцария 2:1 (Приятелска среща)
05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
30 май Швейцария - Ямайка 1:0 (Приятелска среща)
03 юни Швейцария - Перу 2:0 (Приятелска среща)
15 юни Швейцария - Еквадор 2:1 (СП 2014, Група Е)

Франция:

05 март Франция - Холандия 2:0 (Приятелска среща)
27 май Франция - Норвегия 4:0 (Приятелска среща)
01 юни Франция - Парагвай 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Франция - Ямайка 8:0 (Приятелска среща)
15 юни Франция - Хондурас 3:0 (СП 2014, Група Е)


Досегашни срещи:

Швейцария - Франция

36 срещи
12 победи за Швейцария
9 равенства
15 победи за Франция
Голова Разлика: 62:58 за Франция

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155