Чили изхвърли Испания от Световната купа (видео)


И. Ангелов

Чили изхвърли Испания от Световната купа (видео)

Световният шампион Испания се оказва на последното място във втора група на Световната купа в Бразилия, след като и днес тимът загуби от Чили с 2:0. След загубата и в първия кръг от Холандия, и победата на момчетата на Ван Гаал над Австралия, сега именно австралииците и испанците ще спорят третото място.

Испания започна активно срещата и вратарят Браво трябваше да се намеси в играта срещу Коста. В 20-ата минута обаче Чили откри, когато Шаби Алонсо сбърка пас, Алексис напредна и размени прекрасно двойно с Видал, след което намери Арагунис, а той намери Варгас на втора греда с хубаво подаване за 1:0. 

До края на полувремето последваха няколко пропуска на Коста, и така чилийците получиха нов шанс за гол. В 43-ата минута резултатът стана 2:0, като този път Арагунис се възползва от слабо отиграване на Касияс. 

На почивката Коке се появи за Шаби Алонсо, но това не доведе до нищо интересно. В 52-ата минута Бускетс направи пропускът на състезанието, когато Диего Коста върна една избита топка със задна ножица за халфа на изключителна позиция, а той пропусна.

В 68-ата минута Исла бе близо до довършване на испанците. За Испания се появи и Торес, но резултатът така и не се промени, дори и след повече от 6 минути продължение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124