Уругвай и Англия ще оставят развръзката за последния кръг


FUTBOL-TV

Уругвай и Англия ще оставят развръзката за последния кръг

Уругвай - Англия
Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Пауло
Дата: 19.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Двукратният световен шампион Уругвай започна участието си в Бразилия по неочакван за мнозина начин. "Ла селесте" бяха поставени на колене от сочения за абсолютен аутсайдер в група "D" тим на Коста Рика, който тотално ги надигра и логично победи с 1:3. Латиноамериканците поведоха с 1:0 след гол от дузпа на Кавани през първото полувреме, но през втората част явно решили, че са си свършили работата "урусите" спряха да играят и тогава костариканците нанесоха три кинжални удара чрез Кемпбъл, Дуарте и Уреня. Въпреки тежкото поражение всички в лагера на Уругвай са оптимисти в победата над Англия. Капитанът Диего Лугано заяви, че той и неговите съотборници ще излязат на терена на стадион "Арена Коринтианс" в Сао Пауло "на живот и смърт, за да постигнат победата". Срещата с "трите лъва" ще пропусне получилият червен картон срещу Коста Рика Макси Перейра, но добрата новина за "ла селесте" е, че суперзвездата на тима Луис Суарез е напълно възстановен и се очаква нападателят на Ливърпул дори да започне сред стартовите 11.

Националният отбор на Англия също инкасира поражение от четирикратния световен шампион Италия с 1:2 на старта на Мондиала. Въпреки загубата Рой Ходжсън остана доволен от играта на своите възпитаници и заяви, че е оптимист преди мача с Уругвай. Под въпрос за мача с южноамериканците е Окслейд-Чембърлейн, тъй като халфът на Арсенал все още не изцяло възстановен от травмата, която получи в приятелския мач срещу Еквадор преди началото на Световното.

Двата отбора са се срещали три пъти до този момент. На Световното през далечната 1954 г. Уругвай побеждава с 4:2, а на Мондиала в Англия 12 г. по-късно съдбата отново събира двата тима, но този път срещата завършва 0:0. Последният сблъсък помежду им е в приятелски двубой през 2006 г. и завършва с победа за европейците с 2:1.

Двубоят е от витално значение както за Уругвай, така и за Англия, тъй като ако някой от двата отбора инкасира нова загуба, то това ще означава почти сигурен край на участието му на Световното. Именно поради това е най-вероятно развръзката да настъпи в последния кръг от група "D".

Прогноза: Уругвай - Англия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

21 ноември Уругвай - Йордания 0:0 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Австрия - Уругвай 1:1 (Приятелска среща)
31 май Уругвай - Северна Ирландия 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Уругвай - Словения 2:0 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)

Англия:

05 март Англия - Дания 1:0 (Приятелска среща)
30 май Англия - Перу 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Англия - Хондурас 0:0 (Приятелска среща)
15 юни Англия - Италия 1:2 (СП 2014, Група D)


Досегашни срещи:

Уругвай - Англия

10 срещи
4 победи за Уругвай
3 равенства
3 победи за Англия
Голова Разлика: 13:10 за Уругвай

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164