Бразилия ще си осигури участие на осминафиналите


FUTBOL-TV

Бразилия ще си осигури участие на осминафиналите

Бразилия - Мексико
Стадион: "Кастелао", Форталеза
Дата: 17.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Домакините, които са единственият тим в света, участвал във финалите на всички световни първенства, както и отборът, който може да се похвали с рекордните пет световни титли - 1958, 1962, 1970, 1994, 2002 г., са се устремили към Шестата. "Кариоките" стартираха с трудна и спорна в същото време победа над отбора на Хърватска след два гола на Неймар, вторият от които дойде в 71-ата минута след несъществуваща дузпа, която японският съдия Юичи Нишимура отсъди за съприкосновение на Деян Ловрен срещу Фред. От повторенията се видя, че падането на нападателя е откровена симулация, а положението се оказа ключово, тъй като третото попадение за домакините падна чак в последна минута, когато гостите се бяха хвърлили в предни позиции да изравняват. От ФИФА побързаха да излезнат с позиция, в която да заявят, че дузпата е била напълно редовна. Иначе хърватите бяха повели в 11-ата минута след автогол на Марсело, който се оказа исторически, превръщайки се в най-бързия автогол до момента в историята на световните първенства. Под въпрос за двубоя с Мексико е Хълк. Нападателят на руския Зенит получи мускулно разтежение по време на тренировка след двубоя с Хърватска

В другия двубой от група "А" Мексико се наложи с минималното 1:0 над Камерун. Двубоят бе съпътстван от непрестанния проливен дъжд на стадиона в град Натал. Победното попадение бе дело на Орибе Пералта в 61-ата минута. И този двубой обаче ще се запомни най-вече с фрапантните грешки на съдиите, на каквито зрителите станаха свидетели и в срещата на откриването между Бразилия и Хърватска. През първото полувреме реферите отмениха два чисти гола за "ацтеките" заради несъществуващи засади. В първия случай Джовани дос Сантос беше на една линия със защитата на африканците, а във втория топката към него беше отклонена от играч на Камерун. В същото време защитникът на мексиканския национален отбор Рафаел Маркес записа името си в историята на световните първенства с впечатляващо постижение. Бившият бранител на Барселона стана първият футболист, извел отбора си с капитанската лента на 4 поредни Мондиала. В лагера на мексиканците няма контузени или наказани футболисти.

Двата отбора се познават много добре. За последните 9 години са се изправяли шест пъти един срещу друг, като показателите са равни. "Кариоките" и "ацтеки" имат по 3 успеха на сметката си един срещу друг. През 2005 г. Мексико побеждава с 1:0 в турнира за Купата на конфедерациите, а две години по-късно Бразилия отново трябва да наведе глава пред своя опонент, този път губейки с 0:2 в надпреварата Копа Америка. Първият успех на "селесао" в скорошното съперничество е през същата 2007 г., когато "златистите" побеждават с 3:1 в приятелска среща, а 4 години по-късно Бразилия достига до нов успех с 2:1 отново в контрола. През пролетта на 2012 г. Мексико постига последната си победа над "кариоките", печелейки с 0:2 също в приятелски двубой, а точно година по-късно Бразилия бие с 2:0 за Купата на Конфедерациите.

Като цяло Бразилия не успя да впечатли с играта си в двубоя срещу Хърватска и сега всички фенове на петкратните световни шампиони се надяват отборът да се реваншира пред тях с нова победа над Мексико, която ще им гарантира участие на осминафиналите на домашния Мондиал.

Прогноза: Бразилия - Мексико 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Бразилия:

20 ноември Бразилия - Чили 2:1 (Приятелска среща)
05 март ЮАР - Бразилия 0:5 (Приятелска среща)
03 юни Бразилия - Панама 4:0 (Приятелска среща)
06 юни Бразилия - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Бразилия - Хърватия 3:1 (СП 2014, Група А)

Мексико:

29 май Мексико - Израел 3:0 (Приятелска среща)
31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)
07 юни Мексико - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
13 юни Мексико - Камерун 1:0 (СП 2014, Група А)


Досегашни срещи:

Бразилия - Мексико

38 срещи
22 победи за Бразилия
6 равенства
10 победи за Мексико
Голова Разлика: 71:36 за Бразилия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169