Германия - Португалия. Цифри и факти


Н. Гавазов

Германия - Португалия. Цифри и факти

Германия победи Португалия с 4:0 в мача от първия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол. FUTBOL TV предоставя на своите читатели някои любопитни цифри и факти, свързани с тази среща.

- В рекордния стотен мач от Световните първенства, националният отбор на Германия удържа убедителна победа. Сега на сметката на немците има 61 победи и 210 отбелязани гол, три по-малко от бразилците.

- Немците побеждават в своите първи мачове от Световни първенства от 1990 година. В тях немците вкараха на съперниците си 27 гола и допуснаха само три.

- Томас Мюлер вкарва на Световни първенства в пет поредни мача. Сега на сметката на германеца има осем отбелязани гола в 7 срещи. Само едно от попаденията е от дузпа.

- Хеттрикът на Томас Мюлер е 49-ти в историята на Световните първенства. Шест от тях са на сметката на германски футболисти: два пъти се е отличил Герд Мюлер, по един път Карл-Хайнц Румениге, Мирослав Клозе, Едмунд Конен (през 1934 година) и днес Томас Мюлер.

- - Отборите продължават стабилно да вкарват от "бялата тока". До този момент за отбелязани пет гола от пет отсъдени дузпи.

- Кристиано Роналдо и Рикардо Коща станаха първите португалски футболисти, които играят на три Световни първенства. Също така мачът стана 11-ти за Роналдо, изравнявайки по количество изиграни срещи националния рекордьор Шимао.

- Поражението от Германия стана най -големият неуспех за португалците във финални турнири на Световни първенства.

- Португалците за втори път в историята пропускат три гола през първото полувреме. През 1966 година те успяват не само да изравнят резултата, но и да спечелят срещу КНДР. Днес Португалия нямаше никакъв шанс срещу Германия.

- Играчите на Португалия за четвърти пореден турнир получават червени картони. През 2010 година в осминафиналите с Испания бе изгонен Рикардо Коща, през 2006 година на същия стадии с Холандия предсрочно бяха изпратени в съблекалнята Деку и Кощиньо, в през 2002 година в решаващ мач от груповата фаза с Южна Корея червени картони получиха Жоау Пинту и Бету.

- Томас Мюлер отбелязва първия хеттрик за Германия за последните 31 години. За последен път това се отдава на Карл-Хайнц Румениге.

- В мача бяха отправени общо 999 паса. 566 от тях са на сметката на Германия. Точността на подаванията е 89% за германците срещу 86% на португалците.

- 69% от ударите на португалците са извън наказателното поле. Този показател за немските футболисти е 15%, които обаче най-много са стреляли от опасната зона - 77%.

- Роналдо отправи седем удара, героят в мача Томас Мюлер отбеляза хеттрик само с четири удара.

 

  Сподели
236