Нигерия ще постигне пестелива победа над Иран


FUTBOL-TV

Нигерия ще постигне пестелива победа над Иран

Иран - Нигерия
Стадион: "Арена да Байшада", Коритиба
Дата: 16.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Вера (Еквадор)

Отборът на Иран започва своето четвърто участие на световни първенства. "Персийците" се класираха на Мондиала в Бразилия като победител в своята група "А" на зона "Азия" с 16 точки, където бяха още отборите на Южна Корея, Узбекистан, Катар и Ливан. Иранците са аутсайдери в групата, като фактът бе споделен дори и от наставника на тима Карлош Кейруш. Португалецът, който преди да поеме Иран бе дългогодишен асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед и дори за кратко бе начело и на Реал Мадрид, заяви, че "неговите възпитаници са тук да се учат, но не като туристи". Кейруш ще заложи на предпазлива игра, като се очаква иранците да разчитат предимно на контраатаки. Липсата на футболисти с международен опит също може да се окаже минус за отбора, въпреки че в редиците на Иран има играчи с такъв като звездата на тима Ашкан Дежага (Фулъм), Масуд Шоджаей (Лас Палмас), Реза Гооченайхад (Чарлтън) и Алиреза Джаханбахш (НЕК Ниймеген). Иран изигра четири приятелски срещи преди старта на надпреварата, в които записа три равенства - 0:0 срещу Беларус и Черна гора, 1:1 с Ангола и една победа над Тринидад и Тобаго с 2:0. В отбора няма контузени или наказани играчи преди мача с Нигерия.

Нигерийците имат с едно участие повече на мондиали от своя опонент. "Суперорлите" успяха да прескочат груповата фаза през 1994 и 1998 г., като на двата пъти бяха заедно с България и за съжаление ни победиха с 3:0 и 1:0, а в следващите им две участия на световни първенства през 2002 и 2010 г. приключиха още в груповата фаза. Сега задачата пред селекционера Стивън Кеши е отново да успее да изведе Нигерия до директните елиминации, където всичко е възможно. Именно през 1994 г. две минути не стигнаха на африканците да елиминират Италия на осминафиналите. Нигерия се класира на Световното като победител в квалификационна група "F" в зона "Африка", където не допусна загуба, а на плейофа тимът спечели срещу Етиопия с общ резултат от двата мача 4:1. Голяма част от футболистите на Нигерия се съзтезават в редица европейски отбори. Нигерийците изиграха също четири контроли, в които записаха три ремита и едно поражение - 0:0 с Мексико и Гърция, 2:2 с Шотландия, и допуснаха загуба с 2:1 от САЩ. Поради травма Мондиала ще пропусне Елдерсон Ечиежиле.

На фона на другия мач в група "F" между Аржентина и Босна и Херцеговина, този изглежда скучен. Въпреки това евентуална победа на някой от двата отбора би го доближила сериозно до второто място в групата, ако приемем, че фаворитът Аржентина няма да срещне трудности срещу нито от своите противници. Нигерия е по-опитен отбор от Иран и именно опитът на "суперорлите" трябва да си каже думата в срещата.


Прогноза: Иран - Нигерия 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Иран:

05 март Иран - Гвинея 1:2 (Приятелска среща)
18 май Иран - Беларус 0:0 (Приятелска среща)
26 май Черна гора - Иран 0:0 (Приятелска среща)
30 май Иран - Ангола 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Тринидад и Тобаго - Иран 0:2 (Приятелска среща)

Нигерия:

01 февруари Зимбабве - Нигерия 0:1 (Шампионат на Африка)
06 март Мексико - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
28 май Нигерия - Шотландия 2:2 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Иран - Нигерия

1 среща
0 победи за Иран
0 равенства
1 победа за Нигерия
Голова Разлика: 1:0 за Нигерия

НИКОЛАЙ АНСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196