Аржентина ще започне похода към Третата с победа над Босна и Херцеговина


FUTBOL-TV

Аржентина ще започне похода към Третата с победа над Босна и Херцеговина

Аржентина - Босна и Херцеговина
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 16.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Жоел Агилар (Ел Салвадор)

Отборът на Аржентина, който е в Топ 5 на отборите, които имат най-големи шансове за триумф на Световното в съседна Бразилия, попадна в сравнително лесна за възможностите на тима група, където са още Нигерия, Иран и дебютантът Босна и Херцеговина. Именно срещу балканската дъражава "гаучосите" ще стартират похода си към трофея. Всички фенове на Аржентина се надяват отбора за трети път в своята история да седне на футболния трон на планетата след 1978 и 1986 г., и суперзвездата на световния футбол в последните няколко години - Лео Меси, да успее да постигне нещо голямо и с националната фланелка, а не само с тази на Барселона. Най-сериозната заплаха за амбициите на "албиселесте" са колебливите на моменти изяви на аржентинската защита, което едва ли би довело до проблеми точо в тази група, но въпреки това селекционерът Алехандро Сабея трябва да има едно на ум. Аржентина се класира с лекота на Мондиала, след като очаквано завърши на първо място в зона КОНМЕБОЛ, където този път участие не взе големият регионален съперник Бразилия заради факта, че "кариоките" са домакини на Световното и автоматично се класираха. "Гаучосите" изиграха две контроли преди старта на надпреварата, където постигнаха победи с 3:0 над Тринидад и Тобаго и 2:0 срещу Словения. Под въпрос за днешния мач е само Гонсало Игуаин.

 

Босна и Херцеговина заслужи своето първо голямо участие на най-престижния форум в света 20 години след кръвопролитната гражданска война, която раздираше младата балаканска дъражава. Босна завърши на първо място в своята група "G" на зона "Европа", където събра актив от 25 точки, колкото имаше и отборът на Гърция, но Един Джеко и компания бяха с по-добри показатели. Селекционерът на тима Сафет Сушич разполага с качествени изпълнители на всеки един пост, които изграждат гръбнака на отбора. В дефанзивен план е стражът Асмир Бегович, който е един от най-добрите на този пост във Висшата лига на Англия. В защита са опитните Емир Спахич и Менсур Муйджа, в халофвата линия личат имената на Миралем Пянич и Сеяд Салихович, а в нападение е дуото Един Джеко и Ведад Ибишевич. Именно таранът на Манчестър Сити ще е най-голямата заплаха за противниковите вратарти, тъй като коефицинетът му с националния отбор е средно по 0,57 гола на мач, което му помогна да се превърне в голмайстор на своята родина. Босна изигра три контроли преди Мондиала, в които постигна само победи - 2:1 над Кот д'Ивоар, 1:0 срещу Мексико и 5:1 срещу отборът до 21 години на бразилския гранд Сантош. В лагера на тима няма контузени или наказани футболисти преди днешния двубой, а в дебюта на Босна и Херцеговина на световни първенства се очаква и сериозна подкрепа от бразилските фенове на митичния стадион "Маракана", които не крият своята неприязън към големия съперник Аржентина.

Двата отбора не са се изправяли един срещу друг до този момент, като тимът на Аржентина съвсем резонно е смятан за фаворит с оглед състава на "албиселесте" и големите очаквания към Лео Меси и компания. В допълнение ще кажем, че южноамериканците спечелиха девет и загубиха само един от последните си 12 мача от финалите на Световното първенство, отбелязвайки 24 гола и допускайки само четири. Аржентина би трябвало да победи дебютанта с два гола разлика.


Прогноза: Аржентина - Босна и Херцеговина 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

16 ноември Еквадор - Аржентина 0:0 (Приятелска среща)
19 ноември Аржентина - Босна и Херцеговина 2:0 (Приятелска среща)
05 март Румъния - Аржентина 0:0 (Приятелска среща)
05 юни Аржентина - Тринидад и Тобаго 3:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Словения 2:0 (Приятелска среща)

Босна и Херцеговина:

15 октомври Литва - Босна и Херцеговина 0:1 (Квалификация за СП 2014)
19 ноември Аржентина - Босна и Херцеговина 2:0 (Приятелска среща)
05 март Босна и Херцеговина - Египет 0:2 (Приятелска среща)
31 май Босна и Херцеговина - Кот д'Ивоар 2:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Аржентина - Босна и Херцеговина

2 срещи
2 победи за Аржентина
0 равенства
0 победи за Босна и Херцеговина
Голова Разлика: 7:0 за Аржентина

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173