Англия и Италия няма да се победят


И. Ангелов

Англия и Италия няма да се победят

Англия - Италия
Стадион: "Арена Амазония", Манаус
Дата: 15.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Това е повторение на четвърт-финалната среща от Евро 2012 от само преди 2 години. В онази среща Адзурите доминираха в процеса на целия мач.

Тогава Андреа Пирло контролираше темпото на игра на терена, и в английската преса непрестанно се говори в последно време как сега той ще бъде спрян, след като той не бе затруднен по никакъв начин в онзи случай. Англия вероятно ще заложи на стабилна опорна позиция на поне 2 халфа, а се говори, че и Дани Уелбек може да получи задачата Пирло.

Играчът на Манчестър Юнайтед е под въпрос за срещата, но вероятно ще се появи в игра заедно с Адам Лалана, като и двамата не пестят усилия в задни позиции. Спекулациите са, че Уейн Рууни ще бъде поставен на крилото, за да може Уелбек да оперира зад Стъридж и да се връща бързо за опека над Пирло. 

Друга опция на крилото е Рахим Стърлинг, който макар да няма навик да се връща назад, предлага изключителна опасност за бранителите на опонента. Джак Уилшър и Рос Баркли могат да започнат като резерви, докато Окслейд-Чембърлейн е контузен.

За Италия Алесио Церчи може да се присъедини към Марио Балотели в атака, но ексентричният нападател е застрашен от формата на Имобиле, който с добрата си скорост може да причини неприятности на отбраната на Англия. 

Заради несигурността в титулярните 11-ки на двата тима, можем да говорим за равенство поне до старта на тактическото надиграване на терена. Инсине и Стърлинг са две възможности за титуляр или резерва, които променят стила на игра на двата състава, така че ключът към изхода може и да е в резервите. 

В последно време двата отбора не показват кой знае колко креативност в предни позиции. Италия предпочита да доминира с владение, а Англия ще заложи на статичните положения и класните си изпълнители в лицето на Стивън Джерард и Уейн Рууни. 

Изглежда равенството е единствен логичен изход в сравнението на всички компоненти от играта.

Прогноза: Англия - Италия 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:
Англия:

19 ноември Англия - Германия 0:1 (Приятелска среща)
05 март Англия - Дания 1:0 (Приятелска среща)
30 май Англия - Перу 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Англия - Хондурас 0:0 (Приятелска среща)

Италия:
18 ноември Италия - Нигерия 2:2 (Приятелска среща)
05 март Испания - Италия 1:0 (Приятелска среща)
31 май Италия - Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Италия - Люксембург 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Флуминензе - Италия 3:5 (Приятелска среща)

 

Досегашни срещи:
Англия - Италия

24 срещи
8 победи за Англия
7 равенства
9 победи за Италия

Голова Разлика: 30:27 за Англия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134