Мексико надви Камерун, пак слабо съдийство (видео)


И. Ангелов

Мексико надви Камерун, пак слабо съдийство (видео)

Мексико успя да вземе своето срещу Камерун днес в мач от Група А на Световната купа в Бразилия. "Ацтеките" успяха да победят с минималното 1:0, но това не бе реално изразеното надмощие на терена, след като заради съдийски грешки Мексико бе ощетен с цели две попадения.

Мексико започна много силно двубоя. След дълъг натиск се стигна и до гол в 12-ата минута, когато Маркес центрира добре и Джовани Дос Сантос вкара, но голът му бе отменен поради несъществуваща засада, както ни убеди повторението.

В 30-ата минута пък засада бе отсъдена при корнер на Мексико, от където Джовани пак вкара. Тук бранителя на Камерун, Чупо-Мотинг игра с глава и постави топката в краката на Дос Сантос, и той бе изумен с решението за отмяна на гола.

В 45-ата минута Джовани отново бе в центъра на събитията, когато напредна добре от ляво и премина през Чеджу, който го повали непохватно в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията.

Втората част започна спокойно, но не след дълго видяхме добри атаки пред двете врати. Така в 61-ата минута Мексико достигна до заслуженото си предимство, когато Джовани навлезе в наказателното поле, излезе сам срещу вратаря и стреля, но избитият му удар трябваше да бъде довкаран от Пералта. 

След попадението Камерун затисна своя опонент в опит да изравни. Най-добрата ситуация тук дойде в 91-ата минута, когато Муканжо стреля от прекрасна позиция в наказателното поле с глава, а вратарят Очо показа добра реакция и улови топката. Последва чиста ситуация за Чичарито, който на празна врата при отнета топка от бранител на опонента, не успя да реализира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
144