България няма да има проблеми с Беларус


FUTBOL-TV

България няма да има проблеми с Беларус

България - Беларус
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 05.03.2014г.
Час: 17:45
Съдия: Миленко Вукадинович (Сърбия)


Националният отбор на България започва подготовката си за европейските квалификации с приятелски мач срещу Беларус на националния стадион "Васил Левски". Това ще е първи двубой на "трикольорите" за годината и очакванията са за победа. Точно такава е и прогнозата на Futbol-tv - 1.

Селекционерът Любослав Пенев ще даде шанс за изява на няколко нови имена. Нападателят на Авелино Андрей Гълъбинов се очаква да води атаката на България в контролата. В групата не попадна Николай Михайлов, а неговото място ще заеме вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. Единствено централният защитник Николай Бодуров има лека травма след удар в главата в мача на клубния си тим срещу Черно море. Очаква се Супер Любо да направи доста експерименти в тази приятелски мач. Титулярно място може да получи и Симеон Славчев, който ще действа в центъра на терена. Селекционерът на България взе в състава и защитниците на Литекс Васил Божиков и Страхил Попов, които са дебютанти.

"Започваме с отлична нагласа. В този цикъл ще направим 2-3 мача преди квалификациите. Добре минаха тези дни в тренировъчната база. Очаквам да покажем добра игра. Точките не се броят, но мачът е важен, трябва да извличаме максималното. Проверката ще бъде полезна. Нямаше много свободни съперници и за това се спряхме на Беларус. Важно е да се вгледам в нашите собствени грешки, за да ги изчистим. Всеки футболист трябва да бъде наясно, че не сме световна сила, за да очакваме помощ от реферите. Прави впечатление, че повечето картони ги получават играчи от вътрешното първенство. Ще продължим да работим по същия начин. Искаме да се класираме и си поставяме високи цели. Мисля, че имаме сили. В никакъв случай групата не е лесна. Имаме Италия, Хърватия, един скандинавски отбор, знаем как играем с Малта. Апелирам към спокойствие", заяви Любо Пенев.

Гостите от Беларус не изглеждат да са сериозен дразнител. Най-известният играч на тима е бившият халф на Арсенал и Барселона Александър Хлеб, който сигурно ще е титуляр и играе зад нападателя Родионов.

Очакванията са на стадиона да няма много фенове, заради лошото време, както и причината, че доста от родните запалянковци потеглиха към Румъния, където местния национален отбор ще играе срещу Аржентина, начело с Лионел Меси.


ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

България:

14 август Македония - България 2:0 (Приятелска среща)
06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Малта - България 1:2 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Армения - България 2:1 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври България - Чехия 0:1 (Квалификация за СП 2014)

Беларус:

10 септември Беларус - Франция 2:4 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Испания - Беларус 2:1 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври Беларус - Япония 1:0 (Приятелска среща)
15 ноември Беларус - Албания 0:0 (Приятелска среща)
19 ноември Турция - Беларус 2:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

България - Беларус

4 срещи
3 победи за България
0 равенства
1 победа за Беларус
Голова Разлика: 8:3 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207