Испания на Световно, Франция втора


И. Ангелов

Испания на Световно, Франция втора

Испания не пропусна да задържи аванса от 3 точки на върха в последната група от квалификациите за финалите на Световната купа в Бразилия днес, когато прие Грузия и победи с 2:0. Същевременно Франция взе победата, с която се надяваше при загуба на испанците поне да изравни лидера по точки, но след триумфа над Финландия петлите ще играят в плейофната фаза на състезанието.

Испания откри резултата в своя мач в 26-ата минута, когато Иниеста центрира ниско на близката греда за Негредо, чийто удар влезе в мрежата след рикушет в гредата. Във втората част на срещата пък Хуан Мата се разписа, когато в 61-ата минута Шави центрира от корнер, Пике докосна топката, която попадна в краката на Мата и той не сбърка от близо.

Франция взе своята победа след ранен гол на Франк Рибери. В 8-ата минута крилото пое топката на фланга, елиминира съперник и навлезе по диагонала, след което намери горния десен ъгъл на вратата по изключителен начин.

В 76-ата минута на този мач след едно от множеството центрирания в полето на Финландия, Жиру стреля с глава, топката се отклони от Тоивио, който опита да изчисти, но кълбото влетя в мрежата за 2:0. В 87-ата минута пък Бензема отново вкара като резерва след подаване от Рибери, като така изглежда той намира формата си с 2 гола в последните 2 мача.

  Сподели
82