Англия се справи с Черна гора


И. Ангелов

Англия се справи с Черна гора

Англия оглави отново осма група на квалификациите за финалите на Световната купа в Бразилия през 2014-та година. Днес на "Уембли" гостуваше Черна гора, а домакините победиха с 4:1 след голове на Рууни и Таунсенд, автогол на Боскович и попадение за гостите на сметката на Дамянович.

Англичаните започнаха много силно. До 15-ата минута видяхме няколко шанса за гол - първо пред Дани Уелбек, след това Рууни, Стъридж и Джерард. Чак след половин час игра гостите успяха да организират атака и Харт спаси англичани. Рууни, Бейнс и Стъридж продължиха да тероризират черногорците до края на тази част, но гол не падна.

Още в 48-ата минута обаче Рууни откри. Таунсенд подхвана атака по фланга и намери Уелбек в центъра, а неговият удар бе избит в краката на Рууни, който оплете мрежата. Това бе негов 6-ти гол в последните 5 квалификационни срещи.

В 62-ата минута Стъридж и Уелбек принудиха отбраната на гостите да направи поредица от комични грешки, които в крайна сметка доведоха до автогол на Бранко Боскович. В една от редките си атаки в 71-ата минута черногорци вкараха чрез Деян Дамянович. 

В 78-ата минута Андрос Таунсенд оглави своя дебют с красив гол. Той получи топката далеч от вратата, но с изключителен удар простреля Полексич за 3:1. В 93-ата минута Стъридж премина през Волжов и бе съборен за дузпа. Нападателят застана зад бялата точка и донесе крайното 4:1.

 

1 Англия 19т.











2 Украйна 18т.










3 Черна гора 15т.











4 Полша 13т.











5 Молдова 8т.











6 Сан Марино 0т.











 

 

  Сподели
102