Италия ще победи България


В. Мухарски

Италия ще победи България

Италия - България
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 06.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)

Италия приема България на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо в световна квалификация. Домакините са считани за фаворити, макар да имат доста проблеми с контузени и наказани играчи. В първата среща, преди година на стадион "Васил Левски", двата тима завършиха наравно - 2:2. Прогнозата на Futbol-tv за предстоящата среща е 1.

Селекционерът на "лъвовете" Любослав Пенев има малко проблеми преди важната среща между двата тима. Той няма да може да разчита на футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов, който е наказан. "Малко е неприятно за мен, че няма да играя с Италия, но пожелавам на нашия отбор да се представи по най-добрия начин. Чака ни много тежък мач, няма какво да се залъгваме. Надяваме се всичко да мине добре с Италия, за да играем след това с добро самочувствие срещу Малта", каза Миланов.

Най-много въпросителни има относно кой да води атаката на отбора и дали изобщо ще има типичен таран в състава на българите. Много вероятно е на върха на атаката да действа Александър Тонев, който ще бъде подпомаган от Ивелин Попов и Станислав Манолев. Има вероятност и звездата на Ботев Пловдив - Тодор Неделев да получи титулярно място в състава. По-малка е вероятността Спас Делев да бъде сред стартовите единадесет, но и това не е изключено.

"Отборът тренира добре и футболистите в едно много добро състояние. Някои не играят, други играят повече. Те трябва да бъдат абсолютно спокойни. Втори сме в групата, шансовете се запазват, това е ключов двубой за нас в Палермо, бих казал за първото място. В никакъв случай не подценяваме отбора на Италия, наясно съм какво представлява той. Предстои ни много важен мач и трябва да подходим много сериозно, заяви националният селекционер Любослав Пенев.

На съвсем различен от обичайния си титулярен състав ще трябва да заложи селекционерът на Италия Чезаре Прандели в световната квалификация срещу България. Наказани за този мач са Марио Балотели, Пабло Освалдо и Рикардо Монтоливо, а с травми са Клаудио Маркизио и Андреа Бардзали. Най-вероятно италианският отбор ще излезе във формация 4-3-2-1, като Леонардо Бонучи ще заеме мястото на Бардзали. Крайни защитници ще излязат Игнацио Абате и Лука Антонели. Вероятно титулярно място ще получи и Тиаго Мота, докато Антонио Кандрева и Емануеле Джакерини ще подкрепят Алберто Джилардино, който ще води атаката на "Скуадра адзура".

Съставът на Италия, според медиите в страната, ще изглежда по следния начин: Буфон, Абате, Бонучи, Киелини, Антонели, Тиаго Мота, Де Роси, Пирло, Кандрева, Джакерини, Джилардино.

"В петък очакваме тежък мач срещу един труден съперник и понеже искаме да спечелим този двубой, ние ще разчитаме доста на нашите полузащитници и крила", бе мнението на Чезаре Прандели. "Фокусиран съм изцяло върху предстоящите два мача с България и Чехия. Българите са в много добро физическо състояние, а и исторически често имаме проблеми на мачовете ни през септември. Спомням си отлично колко ни затрудниха българите на първия мач преди година в София, когато завършихме 2:2. Трябва да спечелим тези два мача и едва след това ще мислим за световното първенство", коментира Чезаре Прандели.

ПРОГНОЗА: ИТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

20 юни Италия - Япония 4:3 (Купа на Конфедерациите)
22 юни Италия - Бразилия 2:4 (Купа на Конфедерациите)
27 юни Испания - Италия 0:0 - 7:6 сл. дузпи (Купа на Конфедерациите)
30 юни Уругвай - Италия 2:2 - 2:3 сл. дузпи (Купа на Конфедерациите)
14 август Италия - Аржентина 1:2 (Приятелска среща)

България:

22 март България - Малта 6:0 (Квалификация за СП 2014)
26 март Дания - България 1:1 (Квалификация за СП 2014)
30 май Япония - България 0:2 (Приятелска среща)
04 юни Казахстан - България 1:2 (Приятелска среща)
14 август Македония - България 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Италия - България

16 срещи
8 победи за Италия
6 равенства
2 победи за България
Голова Разлика: 29:14 за Италия

Коефициенти от bet365:
Италия - 1.40
Равен - 4.75
България - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206