Трио на Юнайтед блести в погром над Сан Марино


И. Ангелов

Трио на Юнайтед блести в погром над Сан Марино

Отборът на Англия надви Сан Марино в осма група на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-та с 5:0. В срещата Уейн Рууни и Дани Уелбек вкараха по два пъти, а Том Клевърли асистира за два от головете днес. Алекс Окслейд-Чембърлейн добави последното попадение.

В 35-ата минута Рууни откри резултата от дузпа и това бе 30-то попадение за него в национални цветове. 2 минути по-късно Дани Уелбек вкара. Аарън Ленън продължи дрибъла с топката след играта на Кайл Уокър, като центрира за нападателя на Юнайтед, който завърши с гол.

През втората част отново вкараха двамата нападатели. В 70-ата минута капитанът Рууни завърши с инстинктивно отиграване атаката, а отново след 2 минути Уелбек се възползва от подаването на Клевърли на близката греда. В 77-ата минута Клевърли сложи топката на пътя на младежа Алекс Окслейд-Чембърлейн, който я запрати в мрежата. 

Така Англия събра 7 точки и оглави групата си, докато втори е Черна гора с 4, колкото има и Полша. Украйна е с 2, Молдова с 1, а Сан Марино няма актив до момента.

  Сподели
125