Холандия и Турция ще започнат с равенство


Н. Гавазов

Холандия и Турция ще започнат с равенство

Холандия - Турция
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 07.09.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)

Турция ще пътува до „Амстердам Арена" за да се изправи срещу Холандия в квалификационен мач за Мондиал 2014. По всичко изглежда, че южните ни съседи ще бъдат основното предизвикателство за „оранжевите" в група D, където се намират още отборите на Унгария, Румъния, Естония и Андора и в този смисъл срещата в петък вечер на „Амстердам Арена" ще е със статут на дерби, а мачът се очертава да бъде един от най-интересните от всички, които ще се играят в последния работен ден от седмицата.

Холандците имат един от най-добрите отбори в света, но това е на хартия, а видяхме колко е тънка тя по време на Евро 2012, където „оранжевите" претърпяха тотален крах. Нещата изглеждат още по-лоши когато в средата на август Белгия победи Холандия с 4:2, при това белгийците вкараха три гола за пет минути, поставяйки на колене защитата, а с това и целия холандски тим. Бившият наставник на Аякс, Барселона и Байерн Мюнхен Луис ван Гаал пое треньорския пост след лошото лято на Берт ван Марвайк и ще се опита да върне отбора на победния му път. Новият треньор като за начало смени схемата на игра на 4-3-3 и не повика Ван дер Ваарт, Найджъл де Йонг, Грегъри ван де Вил и Ибрахим Афелай, въпреки че остави вратата за четиримата отворена.

Турция се е класирала за финали на Световно първенство два пъти, през 1954 и 2002 година, където съседите ни завършиха на трето място. Сега турците попаднаха в квалификационна група D, където основните им съперници за едно от двете места са Унгария, Румъния и Холандия, но най-голямо предизвикателство разбира се са „оранжевите". След провала си в баражите за Евро 2012 южните ни съседи изиграха серия от приятелски мачове, чиито резултати са шокиращи - след поражението от Финландия последваха победи срещу Португалия и Украйна, а в средата на август не по-малко изненадваща загуба от Финландия с 0:2. В момента в тима се налага едно ново поколение млади играчи, които са готови да се конкурират с по-старите, тук са халфовете Арда Туран и Емре Белозоглу, а Алтинтоп и Нури Шахин ще внесат своя безценен опит в стремежа на треньора Абдула Авджи да изгради боеспособен състав.

Както казахме вече, Ван дер Ваарт, Афелай и Де Йонг не бяха повикани от Ван Гаал, но покани получи дуото на Фейнорд Класие и Янмаат. Ван Бомел се отказа от националния отбор, но с това шансовете на Лерой Фер да намери място в представителния тим силно се увеличиха още повече, че 20-годишният футболист на Твенте записа само един мач за последните две години с „оранжевите". Отсъствието на Ван дер Вил пък ще даде шанс на Рикардо ван Рижн да застане на десния фланг на защитата. Схема на игра 4-3-3.

Турция е без своя титулярен страж Волкан, така че този мач е шанс за Гюнок да застане между гредите и да докаже, че може да опази вратата си. За място в средата на терена ще се борят Шахин и Емре, докато позициите на Топал и Инан в тази част на терена са сигурни. По крилата ще видим Арда Туран и 22-годишният Серкан, който продължава с добрите си изяви в Гройтер Фюрт. Относно двойката централни защитници не е ясно кой от Кая и Коркмаз ще взаимодейства с Топрак, но последните индикации сочат, че 29-годишният футболист на Фенербахче най-вероятно ще бъде титуляр. Схема на игра 4-5-1.

Няма никакво съмнение, че холандците все още са в шок от безславното си лято и Турция има всички шансове да се възползва от това състояние на своя противник. Но няма да сме далече и от истината, че историята, манталитета, ако щете и футболната култура правят домакините фаворит в този двубой. На всичкото отгоре в предишната си квалификационна кампания турците спечелиха само веднъж, в Казахстан и ще бъде нереално да си мислим, че могат да повторят успеха си на Ниската земя. Равенствата срещу Белгия и Хърватия обаче показват, че може би е грешно и предварително да отписваме южните си съседи. Според мен, в този мач няма да станем свидетели на много голове, а най-добрият залог е да изпробваме късмета си на игра за отбелязване под 2.50 гола. Относно победителят в срещата... По-разумното е Холандия да победи. Но лошата защита на домакините лично мен ще ме накарат да не се доверя на хората на Ван Гаал и да заложа на равенството - погледнете към коефициента, не е ли чудесен?

Прогноза за: Холандия - Турция 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

02 юни Холандия - Северна Ирландия 6:0 (Приятелска среща)
09 юни Холандия - Дания 0:1 (Евро 2012, Група В)
13 юни Холандия - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
17 юни Португалия - Холандия 2:1 (Евро 2012, Група В)
15 август Белгия - Холандия 4:2 (Приятелска среща)

Турция:

26 май Финландия - Турция 3:2 (Приятелска среща)
29 май България - Турция 0:2 (Приятелска среща)
02 юни Португалия - Турция 1:3 (Приятелска среща)
05 юни Турция - Украйна 2:0 (Приятелска среща)
15 август Австрия - Турция 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Холандия - Турция

8 срещи
3 победи за Холандия
3 равенства
2 победи за Турция
Голова Разлика: 8:5 за Холандия

Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.50
Равен - 4.20
Турция - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Холандия - 1.42
Равен - 4.20
Турция - 6.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159