Холандия и Германия ще направят интригата в групата още по-голяма


Н. Гавазов

Холандия и Германия ще направят интригата в групата още по-голяма

Холандия - Германия
Стадион: "Металист", Харков
Дата: 13.06.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Холандия посреща Германия в среща от втория кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол. Този двубой според предварителните прогнози трябваше да реши кой отбор ще завърши на върха на групата, но след разочароващия резултат на холандците срещу Дания, двубоят на практика се оказва решаващ за класирането на „оранжевите" за четвъртфиналите.

Голът на отличния през първото полувреме Михаел Крон-Делхи бе достатъчен за датчаните да оберат всички точки от мача срещу Холандия при първата победа на „червения динамит" над „оранжевите" от 45 години насам. В тази среща хората на Марвайк не приличаха на фаворит и изглеждаха прекалено изморени, особено след почивката, въпреки отправените 32 удара към противниковата врата, което от своя страна говори за головата немощ на световните вицешампиони. В крайна сметка, утре вечер пред Холандия няма друга алтернатива освен победа срещу Германия, която ще върне „оранжевите" в борбата за класиране на четвъртфинал.

Очакванията към двубоя между Германия и Португалия бяха големи, но на практика в него не станахме свидетели на много положения за гол и двата тима мислеха повече как да не загубят срещата, отколкото да я спечелят. Като цяло, хората на Льов контролираха играта и показаха много голяма дисциплина в защитен план, но въпреки това „селесао" имаше по-добри шансове за отбелязване на гол през първото полувреме и в самия край на второто. Късметът обаче не бе на страната на португалците и попадението на Марио Гомес в 72-та минута се оказа напълно достатъчно да изпрати трите точки в Бундестима, а Йоаким Льов да заяви, че е доволен от възпитаниците си.

Добрата новина в холандския лагер е свързана с Йорис Матийсен, който се възстанови от травмата, извадила го от мача срещу Дания и не е изключено опитният, 32-годишен бранител да замени Флаар в центъра на отбраната. В средата на терена всичко е ясно, но е неизвестно какво ще предприеме Ван Марвайк в предни позиции. Единият вариант е да не променя състава и схемата на игра от срещата със скандинавците, а другата възможност е да използва Хунтелаар и Ван Перси едновременно, което означава, че Афелай отива на пейката. Това решене на треньора засега остава в тайна и за него ще узнаем непосредствено преди утрешния мач.

В състава на Германия няма контузени или наказани играчи и Йоаким Льов може да се придържа към същия стартов състав, който победи Португалия в първия си мач на Евро 2012, с Марио Гомес начело на нападението и Мирослав Клозе да влезе на по-късен етап от срещата. Вчера от лагера на немския отбор отново се появиха слухове, че Ларс Бендер може да започне на десния фланг на отбраната, но ако сте забравили - тези спекулации се чуха и преди стартовия двубой на Бундестима от турнира, така че вероятно Боатенг отново ще изпълнява задълженията си на десен бек от самото начало на срещата. Хумелс и Бадщубер също ще започнат като титуляри след страхотната си игра против португалците, а пред тях ще се разположат Кдра и Швайнщайгер.

Очертава се крайно любопитна битка, в която може да станем свидетели на всичко. Ван Марвайк трябва да предприеме повече рискове, но този път срещу неговите хора няма да стои противник, който само ще отбива атаките. Германия разполага с много качествени играчи и при всяка добра възможност ще напада мощно, търсейки пролуки в отбраната на „оранжевите".

Интересното е, че групата на Германия и Холандия е богата откъм атакуващ талант, а в първия кръг паднаха само два гола. Очакванията за утре са обаче да станем свидетели на повече попадения, имайки предвид факта, че „оранжевите" задължително ще търсят победата - ето например една отлична възможност в нашата игра да заложим на „над 2,5" гола. А относно това кой ще спечели трите точки, аз мисля, че двата тима няма да успеят да се победят и равенството не само ще ги остави в борбата, но ще направи интригата в групата по-голяма.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

29 февруари Англия - Холандия 2:3 (Приятелска среща)
26 май Холандия - България 1:2 (Приятелска среща)
30 май Холандия - Словакия 2:0 (Приятелска среща)
02 юни Холандия - Северна Ирландия 6:0 (Приятелска среща)
09 юни Холандия - Дания 0:1 (Евро 2012, Група В)

Германия:

15 ноември Германия - Холандия 3:0 (Приятелска среща)
29 февруари Германия - Франция 1:2 (Приятелска среща)
26 май Швейцария - Германия 5:3 (Приятелска среща)
31 май Германия - Израел 2:0 (Приятелска среща)
09 юни Германия - Португалия 1:0 (Евро 2012, Група В)


Досегашни срещи:

Холандия - Германия

38 срещи
10 победи за Холандия
14 равенства
14 победи за Германия
Голова Разлика: 75:63 за Германия

На Европейски първенства:

4 срещи
2 победи за Холандия
1 равенство
1 победа за Германия
Голова Разлика: 8:6 за Холандия


Коефициенти от bet365:
Холандия - 3.00
Равен - 3.30
Германия - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Холандия - 2.90
Равен - 3.25
Германия - 2.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
36