Поне точка ще вземе Португалия от Дания


И. Ангелов

Поне точка ще вземе Португалия от Дания

Дания - Португалия
Стадион: "Лвов Арена", Лвов
Дата: 13.06.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Селесао ще гледа да запази шансовете си за класиране напред, когато излиза срещу Дания в сряда. За тима на Пауло Бенто е време за победа или смърт, след като датчаните се наместиха на върха на Група Б след шокираща победа над Холандия

Наставникът на Дания Мортен Олсен няма нови контузени играчи след последната среща за Евро 2012, като 62-годишният вероятно ще заложи на същата титулярна постройка, която победи холандците в първата среща на тима. Тогава за тима блестя 29-годишното крило Крон-Делхи, но не може да се очаква той отново да държи такива обороти. 

Дания навлиза в тази среща с добра форма в последно време срещу Португалия. Двата тима бяха в една група в квалификациите за Евро 2012, както и в Световната купа 2010. В тези 4 срещи помежду им Дания победи на 2 пъти и веднъж направи равен. Това със сигурност ще подейства на самочувствието на играчите преди тази среща. 

Междувременно в Португалия нападателят Уго Алмейда преодоля грип, и може да се завърне на мястото на Елдер Пощига на върха на атаката. В последната среща на португалците всичко до последния момент в атаките се получаваше добре. Личи си, че на тима му е нужен нападател, който да получава пасовете на опитните полузащитници. Рикардо Куарешма също може да получи минути, след като преодоля разтежение.

Португалците са вкарали само 1 гол в последните си 4 срещи, и той бе дело на Луиш Нани. Липсата на реализатори се видя особено силно в срещата с Германия, когато през втората част на мача германците бяха затиснати, но умело задържаха резултата. Късметът изигра своята роля тогава, но това не е оправдание за Пепе и Силвестре Варела, които направиха невероятните пропуски. 

С добрата форма на тима на Дания срещу Португалия в последните 5 години, изглежда точката ще е добро постижение за тима на Пауло Бенто, който би искал да запази шансовете си за продължаване. Луиш Нани е най-ефективният играч срещу този съперник. В 4 срещи с Дания, той е наказал тима 3 пъти. Отново на него ще се разчита в тази среща, след като крилото на Манчестър Юнайтед бе сред най-активните срещу Германия, нацелвайки и гредата с изключителен опит за гол от далечно разстояние.

Прогноза: Дания - Португалия 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Дания:

15 ноември Дания - Финландия 2:1 (Приятелска среща)
29 февруари Дания - Русия 0:2 (Приятелска среща)
26 май Дания - Бразилия 1:3 (Приятелска среща)
02 юни Дания - Австралия 2:0 (Приятелска среща)
09 юни Холандия - Дания 0:1 (Евро 2012, Група В)

Португалия:

15 ноември Португалия - Босна и Херцеговина 6:2 (Квалификация за Евро 2012, Бараж)
29 февруари Полша - Португалия 0:0 (Приятелска среща)
26 май Португалия - Македония 0:0 (Приятелска среща)
02 юни Португалия - Турция 1:3 (Приятелска среща)
09 юни Германия - Португалия 1:0 (Евро 2012, Група В)

Досегашни срещи:

Дания - Португалия

12 срещи
3 победи за Дания
2 равенства
7 победи за Португалия
Голова Разлика: 26:16 за Португалия

На Европейски първенства:

1 среща
0 победи за Дания
1 равенство
0 победи за Португалия
Голова Разлика: 1:1

Коефициенти от bet365:

Дания - 4.20
Равен - 3.40
Португалия - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:

Дания - 4.00
Равен - 3.30
Португалия - 1.95

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33