Двете най-велики нации във футбола няма да излъчат победител


.

Двете най-велики нации във футбола няма да излъчат победител

Двата най-успешни национални отбора в света – тези на Бразилия и Италия се срещат в приятелска среща насред родината на футбола Англия. “Селесао” и “Скуадра Адзура” държат в ръцете си общо 9 световни титли, което е точно половината от общия брой световни първенства.

Два пъти двата тима са решавали световната титла в пряк двубой на финала. Това става през 1970 в Мексико при 4:1 за Бразилия и през 1994 в САЩ 3:2, отново титла за южноамерикаците, но след дузпи. За Италия легендарна остава победата през 1982, когато наследниците на Данте са в групата на смъртта с Аржентина и Бразилия. “Адзурите” печелят с 3:2 с хеттрик на Паоло Роси.

Мачът между Бразилия и Италия винаги е противопоставял два диаметрично-противоположни стила – атакуващият и защитният футбол. Пеле, Зико, Роналдо, Гаринча са легенди на “Селесао”. Барези, Счирея и Малдини на Италия. Напоследък се забелязва промяна в поведението на отборите. При Марчело Липи Италия заигра по-атрактивно, а при Дунга Бразилия по-разчетено.

Още масло в огъня на спора между тези две велики нации налива и спорът им от последните няколко месеца за това къде да играе роденият в Бразилия, но притежаващ италианско гражданство нападател на Ювентус Амаури. Засега той не е избрал своята съдба.

Дунга търпи доста критики за работата си начело на 5-кратния световен шампион, но в интерес на истината от юни Бразилия е непобедена в 8 мача, като разпиля Португалия с 6:2, а след това записа 7 мача без допуснат гол.

Треньорът на Италия Марчело Липи пък може да подобри световен рекорд, стига да не загуби. Липи има  31 мача без поражение начело на тима. Последни “адзурите” паднаха на 9 октомври 2004 от Словения. Италия е в 8 група на световните квалификации и е лидер с 10 точки от 4 мача като сбърка само с България (0:0) Последната среща между Бразилия и Италия бе през 1997 и завърши 3:3.

Роналдиньо се завръща в състава на Дунга, въпреки че напоследък има проблеми в Милан. Адриано също поучава шанс за изява. Луиш Фабиано, Андерсон и Кака отпаднаха от мача заради контузии.

Буфон и Пирло се завръщат за Италия след тежки контузии. Дел Пиеро, Касано и Киелини останаха извън сметките на Липи. За съжаление легендата Паоло Малдини не бе повикан за последно под знамената, но вероятно ще получи още един шанс при някой от следващите мачове на тима.

Двата тима могат да направят доста интересен мач като се има предвид, че няма да има напрежение от задължително търсен резултат. Най-вероятният изход от срещата е равенството.

Вероятни състави:

Бразилия: Сезар, Майкон, Лусио, Жуан, Адриано, Жилберто Сивла, Мело, Елано, Роналдиньо, Робиньо, Пато

Италия: Буфон, Дзамброта, Канаваро, Легроталие, Гросо, Де Роси, Пирло, Перота, Ди Натале, Тони, Каморанези

Последни 5 мача:

Бразилия: ПРПРП
Италия: РПРПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23