Испания замалко да се изложи, Агуеро спаси Аржентина


И. Ангелов

Испания замалко да се изложи, Агуеро спаси Аржентина

В едни от по-интересните срещи днес тима на Испания бе на гости на Коста Рика и взе равенсвто 2:2 в приятелска среща, а в квалификационен мач за CONMEBOL Аржентина постигна пълен обрат над Колумбия след изоставаща позиция 1:0, благодарение на Меси и Агуеро, които вкараха през втората част.

Испания обаче в почти пълния си блясък не успя да спре Коста Рика, след едно добро полувреме на домакините и анонимно второ такова. Мачът започна добре за Испания, като шансове пропуснаха Алонсо и Мата. В 31-ата минута домакините вкараха. Рандал Моя направи Касияс за резил и вкара в опразнената врата. В 42-ата Джоел Кембъл вкара след прекрасна контра на домакините. Така полувремето завърши и цялата втора част се разви пред вратата на Коста Рика и добрата им отбрана изнерви гостите. Чак в 83-ата минута Силва вкара първото попадение за испанците, а в 92-ата Давид Вия изравни. След близо 10-минутно продължение обаче до победа не се стигна за нито един от тимовете.

Аржентина пък постигна победа днес на гости. След гола на Пабон в 45-ата минута Колумбия водеше на полувремето, но в 61-ата Меси вкара един от най-лесните си голове в кариерата от близко разстояние, а в 85-ата Кун Агуеро довърши обрата отново с гол от близо - добавка след добър удар на Игуаин.

  Сподели
95