Хърватия ще си тръгне с добър резултат от Истанбул


Т. Михайлов

Хърватия ще си тръгне с добър резултат от Истанбул

Турция - Хърватия
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 11.11.2011г.
Час: 21:05
Съдия: Феликс Брих (Германия)


Турция посреща Хърватия в първи бараж между двата тима за класиране на Евро 2012 в Полша и Украйна. Тази двойка обещава да е най-напрегната като единствено в нея няма ясно изразен фаворит. Кой от двата тима ще покаже обаче по-добра форма в следващите 4 дни и ще достигне до мечтаните финали.

Турция остана на втора позиция в тежка група с една от най-големите сили на световния футбол – Германия. Маншафтът спечели всичките си срещи и остави турците на цели 13 точки назад. До последно имаше опасност Белгия да бъде втори, но момчетата на Гуус Хидинк успяха да се доберат до баража. Преди 4 години в Австрия и Швейцария южните ни съседи стигнаха до полуфиналите и е логично да очакват предстоящото първенство с голямо нетърпение, но първо трябва да се класират на него.

Хърватия е един от най-постоянните отбори що се отнася до участия на големи форуми и след отделянето си от Югославия пропусна само едни световни и едни европейски финали. На форумите на УЕФА „шахматистите“ два пъти стигат до четвъртфиналите, в това число и на предното първенство, където отпаднаха именно от Турция. Тимът на Славен Билич попадна в сравнително лека група в квалификациите, но остана на 2 точки от Гърция, отстъпвайки в предпоследния кръг с 2:0 в Атина.

Двата отбора имат 4 срещи помежду си досега като веднъж хърватите побеждават и три пъти двубоите завършват наравно. Успехът на „шахматистите“ е на Евро 1996 в Англия. Мачът в Нотингам е спечелен с 1:0 и Хърватия достига четвртфинал. В предишния шампионат на Стария континент пък съперниците се представиха отлично, но на ¼-финалите трябваше да бият дузпи, за да излъчат победител. Късметът тогава бе с Турция.

Макар че дебютира за Реал Марид преди седмица, Нури Шахин не бе повикан от Гуус Хидинк. Защитникът Гьокхан Зан е с контузия и ще бъде замен от Егемен Коркмаз или Гирай Качар.

Славен Билич също има проблеми в отбраната. Иван Стрънич е с тежка контузия, а Деян Ловрен бе принуден да напусне състава. Възможно е дебют да направи Мануел Памич. Нико Кранчар също е аут с контузия.

Двата тима изглеждат доста равностойни като трудно можем да отличим някой като фаворит. Домакинството би трябвало да даде леко предимство на Турция, но Хърватия сякаш е в малко по-добра форма, поне ако съдим по показаното в квалификациите. Равенството изглежда логичен завършек като гостите ще са по-доволни след последния сигнал.

Последни 5 изиграни срещи:

Турция:

10 август Турция - Естония 3:0 (Приятелска среща)
02 септември Турция - Казахстан 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Австрия - Турция 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Турция - Германия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Турция - Азербайджан 1:0 (Квалификация за Евроа 2012)

Хърватия:

10 август Ейре - Хърватия 0:0 (Приятелска среща)
02 септември Малта - Хърватия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Хърватия - Израел 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Гърция - Хърватия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Хърватия - Латвия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Турция - Хърватия

4 срещи
0 победи за Турция
3 равенства
1 победа за Хърватия
Голова Разлика: 5:4 за Хърватия


Коефициенти от bet365:
Турция - 2.25
Равен - 3.20
Хърватия - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Турция - 2.25
Равен - 3.10
Хърватия - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185