Невероятен гол донесе пета световна титла за Бразилия (видео)


Н. Гавазов

Невероятен гол донесе пета световна титла за Бразилия (видео)

Националният отбор на Бразилия е новият световен шампион за младежи до 20 години след като на финала победи драматично с 3:2 след продължения Португалия, съобщава ESPN. Двубоят започна в мълниеносно темпо и атаки към двете страни. В герой се превърна Оскар, който даде преднина за "селесао" още в 5-ата минута с удар от далечна дистанция. Европейците обаче натиснаха и още докато режисьорите показваха повторението на гола, Алекс изравни, а в 59-та минута чрез Оливейра направиха пълен обрат в мача.

Темпото продължи да бъде високо, а Оливейра пропусна да увеличи разликата само броени минути след попадението си, но се засуети на празна врата и топката му бе избита. След това португалците се прибраха назад, позволявайки на своя съперник да овладее инициативата и разчитаха основно на контраатаки. На съвестта на иберийците ще тежи пропускът на Каетану, който остана сам срещу вратаря Габриел, но не успя да го преодолее. И тогава бразилците наказаха съперника си за пропуснатия шанс - 12 минути преди края на редовното време Оскар изравни след подаване отляво.

В продълженията играта бе равностойна с леко предимство на „червено-зелените", но повече късмет имаха южноамериканците, които чрез гол като по учебник на Оскар в 111-та минута поведоха в резултата. До края на срещата португалците се активизираха и натикаха съперника си в неговото наказателно поле, който обаче се отбраняваше добре и не допусна гол.

В крайна сметка, двубоят завърши при резултат 3:2 и след осем години, Бразилия отново е световен шампион за младежи.


В мача за третото място на световното първенство Мексико победи Франция с 3:1.

 

  Сподели
101