Тевес отпадна от националния отбор на Аржентина


Н. Гавазов

Тевес отпадна от националния отбор на Аржентина

Новият старши-треньор на националния отбор на Аржентина Алехандро Сабела остави нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес извън състава на „албиселесте" за приятелските срещи на тима с Нигерия, Венецуела и Бразилия през следващия месец, съобщи новината Sky Sports. Специалистът е включил в тима основно местни играчи, както и някои от звездите, подвизаващи се по европейските терени, включително и новият съотборник на Тевес - Серхио Агуеро.

Както е известно, бъдещето на Карлос в Манчестър Сити все още е неясно, след като се очаква трансфер на голмайстора на Висшата лига на Англия, което е основната причина да бъде поставен под въпрос перспективите му в националния отбор на Аржентина.

Тевес бе един от любимците на Диего Марадона, а след неговата оставка не се радваше на доверието на Серхио Батиста, който бе уволнен след провала на турнира Копа Америка. Въпреки това, нападателят на „гражданите" бе поканен за участие в първенството на Южна Америка, главно под влияние на обществения натиск спрямо треньора на тима. В крайна сметка, на четвъртфинала аржентинците отпаднаха след изпълнение на дузпи от бъдещия победител Уругвай, като пропускът на Тевес се оказа фатален за крайния изход на мача.

Сред поканените от Сабела са Демикелс, Отаменди, Гутиерес, Гонсалес и Лопес, както и новият капитан Лионел Меси.

 

  Сподели
144