Райт сравни Ямал с младия Рууни


И. Ангелов

Райт сравни Ямал с младия Рууни

Иън Райт направи сравнения между героя на Испания от Евро 2024 Ламин Ямал и младия Уейн Рууни. Бившият нападател на Арсенал засипа с похвали детето чудо от Барселона, след като той изигра звездна роля в Испания, която спечели рекордното им четвърто Европейско първенство. Той сравни способностите на 17-годишния младеж с тези на младия Уейн Рууни, когато той избухна на сцената преди 20 години.

Преди финала на Евро 2024, самият Рууни твърдеше, че Ямал му напомня за по-младите му дни от момента, в който направи дебюта си на Евро 2004 г. След запомнящо се представяне в първия си пълен сезон с каталунските гиганти, младежът Ямал показа звездна форма в своето първо в историята голямо състезание, тъй като той допринесе с един гол и четири асистенции.

Говорейки за Stick to Football: The Overlap Special на Sky Bet, легендата на Арсенал каза: "Ламине Ямал е моят играч на турнира – не може да бъде никой друг. 16-годишен, който беше толкова последователен през цялото време турнир и вкара един от головете на турнира. Той беше невероятен.

"Това, което [ние] видяхме от Ламин Ямал на Евро 2024, ми напомня как Уейн Рууни игра на Евро през 2004 г. в Португалия. Рууни щеше да бъде играч на турнира, докато не си контузи глезена. Беше невероятен.“

Нападателят ще се присъедини към предсезонната подготовка на Барселона скоро, тъй като "блаугранас" ще пътуват до САЩ по-късно този месец, където са планирани да играят приятелски мачове срещу клубове като Реал Мадрид, Манчестър Сити и Милан.

  Сподели
28