Сунес: Райс има само едно подаване на финала


И. Ангелов

Сунес: Райс има само едно подаване на финала

Звездата на Арсенал Деклан Райс беше критикуван за представянето си във финалната загуба на Англия на Евро 2024 от Испания. Англия отново загуби във финала на Европейско, като падна с 2:1 от Испания в шоуто в неделя. Полузащитникът Райс беше критикуван преди това от легендата на Ливърпул Греъм Сунес, че не отбелязва достатъчно голове, определяйки го като "предвидим". Сега шотландецът твърди, че 25-годишният играч е изпълнил само едно подаване напред срещу противника.

Той каза в Three Up Front: "Англия беше в най-добрия си вид, когато изостана с гол. Изведнъж започнаха да поемат рискове. Трябваше да бъдат по-смели и да рискуват да направят грешка, да рискуват да я подадат напред или да се опитат да играят с някого Вместо това те просто вървяха настрани или назад и това ме подлуди на финала, тъй като направих някои проучвания и открих, че Деклан Райс завърши само едно подаване напред срещу Испания за 90 минути за полузащитник... това е невъзможно!"

След финалното поражение на Англия в Евро 2024, което дойде три години след като те загубиха от Италия с дузпи в същото състезание, мениджърът Гарет Саутгейт подаде оставка и се търси негов наследник. Сега следващата задача е да бъде превърнат вицешампионския медал в международен трофей, започвайки от Световното първенство през 2026 г.

След европодвизите си в Германия, Райс ще замине на почивката си, преди да се върне за предсезонната кампания на Арсенал през следващите седмици.

  Сподели
50