Линекер: Англия на всяка цена да вземе Клоп


И. Ангелов

Линекер: Англия на всяка цена да вземе Клоп

Гари Линекер призовава Англия да "даде всичко" за Юрген Клоп, за да замени Гарет Саутгейт след неуспеха на Евро 2024, обяснявайки защо бившият треньор на Ливърпул е "по-реалистична" цел от Пеп Гуардиола. Текущият мениджър на "Трите лъва“ е начело от 2016 година, ръководейки над 100 мача, включително полуфинал на Световното първенство и два последователни финала на Европейското първенство. Очаква се Саутгейт да се оттегли преди изтичането на договора му в края на годината.

На подкаста "The Rest Is Football“ Линекер коментира, че Саутгейт е бил правилният човек за обединяване на нацията, но може би сега е време за някой с по-модерен, атакуващ стил на футбол. Обсъдени са различни кандидати, включително Еди Хау, Греъм Потър и Маурисио Почетино, но Линекер изтъква Клоп като идеален кандидат.

Бившият нападател на Англия Алън Шиърър добавя, че предпочита английски мениджър, като посочва Хау като изключителен кандидат, но признава, че е съмнително Англия да наеме германски треньор. Клоп прекрати връзката си с Ливърпул в края на сезон 2023-24 и вече е отказал предложение от националния отбор на САЩ. Саутгейт все още не е потвърдил, че ще напусне след последния си опит да спечели голям трофей, след като загуби с 2:1 от Испания.

  Сподели
43