Жиру се оттегли от Франция


И. Ангелов

Жиру се оттегли от Франция

Френската легенда Оливие Жиру обяви, че се оттегля от международния футбол след сърцераздирателното им отпадане от Евро 2024. Нападателят разкри преди началото на надпреварата, че Евро 2024 ще бъде последният му танц на международната арена. За съжаление последният мач на ветерана нападател за Франция завърши с поражение срещу Испания на полуфинала и отпадане от състезанието.

Бившият нападател на Арсенал и Челси се отказа от международния футбол като величие за всички времена в историята на "Петлите". Той е най-добрият голмайстор на Франция за всички времена с 57 попадения на негово име в 137 изяви, което също го прави третият играч с най-много мачове в страната след Уго Лорис и Лилиан Тюрам.

В Instagram 37-годишният играч сподели съобщение, което гласи: "Сега се обръща една страница... Летя към други приключения. От сега нататък ставам първият привърженик на сините. Този френски отбор и това, че служих 13 години, ще остане завинаги гравирано в сърцето ми. Това е най-голямата ми гордост и най-красивият ми спомен."

Бившият нападател на Милан се присъедини към лигата на САЩ и Ел Ей това лято като свободен агент. Очаква се играчът да си вземе кратка ваканция, преди да дебютира за новия си клуб.

  Сподели
28