Де Ла Фуенте гледа към САЩ


И. Ангелов

Де Ла Фуенте гледа към САЩ

Мениджърът на Испания, спечелил Евро 2024, Луис Де Ла Фуенте проявява интерес към свободния пост на старши треньор на САЩ.  След уволнението на Грег Берхалтер се появиха имена, свързвани с треньорския пост на националния отбор на САЩ, и Де Ла Фуенте е последният от тях.

Испанският треньор Луис Де Ла Фуенте изведе "Ла Роха" до първата им континентална титла от 2012 г. насам. Преди финала обаче Washington Post потвърди, че представители на мениджъра на Испания са се свързали с футболната асоциация на Америка миналия петък във връзка с вакантната мениджърска позиция в мъжкия отбор на САЩ.

Масуд Рушандел, президент на Global Elite Sports Group - американско-испанска мениджърска фирма - потвърди пред Post, че той и Висенте Монтес, съветник на Де Ла Фуенте, са се свързали с Мат Крокър от американската футболна асоциация по този въпрос. От САЩ не са отговорили на съобщението за коментар.

Сред другите кандидати, свързвани с ролята, са бившият бос на Ливърпул Юрген Клоп, който "учтиво" отхвърлил запитване, като други варианти са Стив Черундоло от LAFC, Патрик Виейра от Страсбург и бившият бос на Челси Томас Тухел.

Наскоро Де Ла Фуенте стана първият мениджър, спечелил Европейското първенство за юноши до 19 години, Еврото за юноши до 21 години, Лигата на нациите, а сега и Еврото за старшия отбор. Всички те бяха с Испания.

На САЩ предстоят две приятелски срещи през септември срещу Канада и Нова Зеландия на Джеси Марш. Целта на САЩ е да имат нов мениджър до началото на тези мачове.

  Сподели
75