Англия и Белгия равни


И. Ангелов

Англия и Белгия равни

Англия посрещна Белгия във втората серия от приятелски срещи от настоящата пауза за национални двубои. След като в петък Бразилия спечели на "Уембли", днес и Белгия бе близо до това, но пропусна успеха в последната секунда на практика, когато Белингам вкара за 2:2.

В самото начало за домакините Стоунс се контузи и бе заменен от Джо Гомез. Почти веднага след това Белгия поведе в 11-ата минута след лоша топка от Пикфорд, пресечена в средата и бърз гол на Тилеманс преди вратарят да възстанови позицията си за 1:0.

В 15-ата минута Иван Тоуни спечели дузпа срещу Фертонген и вкара за 1:1. В 26-ата минута Англия и обърна чрез първия гол за национала на Боуен, но ВАР отмени попадението му.

Така Тилеманс в 36-ата минута оформи 2:1 след атака и подаване за плонжа му на Лукаку. До края на срещата Англия опита да се върне и Коби Мейно впечатли изключително, но пропуски на Фоден, Белингам, Боуен и самия Мейно водеха към загуба.

Все пак обаче в последната минута от продължението Белингам се реабилитира за няколкото пропуска като вкара за 2:2, намерен от Фоден на стрелкова позиция.

  Сподели
141