Анонс на евроквалификациите - срещите от 16 ноември


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите от 16 ноември

Грузия - Шотландия

Шотландия провежда силни евроквалификации този сезон и има серия от пет победи, преди да загуби от Испания в последния си мач. Отборът се класира за финалите на Евро 2024 и ще има достатъчно настроение, за да се изправи срещу Грузия, която загуби три от последните си четири мача от евроквалификациите.

Двата тима са се срещали пет пъти и Шотландия спечели три от тях. Освен това Шотландия спечели две от последните четири гостувания. Мачовете, които загубиха в тази част, бяха срещу Франция и Испания.

Междувременно, последните домакински победи на Грузия бяха срещу слаби отбори като Кипър, Тайланд и Монголия. Те бяха без победа в мачовете, в които имаха приличен съперник у дома. В този случай ние трябва да подкрепяме Шотландия, за да спечелим тук.

Шотландия спечели два и загуби един от трите си мача като гост. Отборът вкара 5 гола и в тази част. Те лесно могат да отбележат 2 гола срещу този отбор от Грузия, който допусна 8 гола в трите си домакинства.

Прогноза: Грузия - Шотландия 1:2

 

Естония - Австрия

Австрийците вече си осигуриха класиране за големия турнир, като взеха 16 точки от първите 7 кръга на състезанието.

Те са на второ място в таблицата на групата, само на точка под лидера Белгия с един мач преди края и на 9 точки пред третия Швеция. Хората на Ралф Рангник претърпяха единственото поражение в кампанията през миналия месец, когато паднаха с 2-3 у дома от Белгия в трилър с пет гола.

Естония, от друга страна, държи самото подножие на груповата таблица с една точка от шест мача досега, на три пункта от предпоследния Азербайджан. Домакините вкараха 2 и допуснаха 18 гола и определено са най-слабия колектив в групата.

Австрия спечели всяка от предишните три срещи с Естония.

Естония показа най-доброто си представяне в тази квалификационна кампания точно в мача срещу Австрия, губейки само с 2:1 като гост на австрийска земя.

Естония успя да намери вратата само веднъж в предишните три мача срещу Австрия.

Нито един от двата отбора няма силна мотивация в този мач, но пропастта в качеството между тях е огромна и ще бъдем много изненадани да станем свидетели на нещо различно от победа за гостите.

Прогноза: Естония - Австрия 0:1

 

Азербайджан - Швеция

Швеция взе само от една точка от последните си два мача срещу Австрия и Белгия и шокиращо отпадна от надпреварата за финалите Европейското първенство през 2024 г. Скандинавците са без математически шансове и не е ясно как старши треньорът Яне Андерсон ще успее да мотивира своите момчета в оставащите две квалификационни срещи.

Първата е срещу Азербайджан, който е всичко друго, но не и сила във футбола, но все пак азерите дадоха битки на Австрия и Белгия и загубиха само с един гол.

Швеция спечели и трите предишни сблъсъка срещу Азербайджан.

Серията включва тазгодишното сблъсък с 5-0 на шведска земя през март.

Азербайджан все още не е отбелязал първия си гол срещу Швеция.

Швеция притежава много повече качество на състава, но дали скандинавците ще са достатъчно мотивирани за битка?

Прогноза: Азербайджан - Швеция 1:1

 

Черна гора - Литва

Представителите на Балканите все още имат математически шанс да се класират от групата, но за целта трябва да спечелят оставащите мачове, а сърбите да загубят. Сега домакините имат 8 точки и са на трето място.

Такъв резултат, разбира се, е малко вероятен. И отборът домакин рядко печели. В тази кампания те успяха да се доберат до само две победи, което заедно с две равенства им донесе 8 точки.

В последните си мачове тимът на Черна гора игра 2:2 с Литва, победи България с 2:1 и загуби от Сърбия с 1:3.

Литва гарантирано няма да отиде никъде. Тимът има две точки по-малко и дори подобрените резултати в последните кръгове определено няма да променят ситуацията.

Както и да е, Литва се представи добре през октомври, като спечели 4 точки в два кръга.

Балтийците победиха България като гост с 2:0. Те взеха точки и от лидера в групата унгарците на свой терен. Мачът завърши наравно 2:2.

До момента Литва показва най-доброто си представяне в този турнир, а победата над българите е първа в целия турнир.

Въпреки сегашната форма на Литва, никой не вярва в нейната победа. Съветът ни е да заложим на победа за домакините, като и двата тима ще вкарат.

Прогноза: Черна гора - Литва 2:1

 

Люксембург  - Босна и Херцеговина

Люксембург се намира в трудна група, където се състезават Португалия, Словакия и Исландия. Но отборът изглежда много приличен. Люксембург не изглежда като аутсайдер, националният тим създава трудности дори на безспорните фаворити.

В момента Люксембург е на трето място в квалификационната група за Евро 2024. Отборът има 11 точки в осем срещи.

  Трябва да кажем обаче, че формата на люксембурци спадна - те са без победа в последните си три мача.

През септември Люксембург се провали в мача с Португалия (0:9), а след това не успя да победи в срещите с Исландия (1:1) и Словакия (0:1).

Два кръга преди края на груповата фаза на квалификациите за Евро 2024 Босна и Херцеговина е на 5-та позиция. В осем срещи тимът постигна три победи и допусна пет поражения, натрупвайки общо 9 точки, което е с две по-малко от днешния си съперник.

  През октомври Босна и Херцеговина победи главния аутсайдер в групата Лихтенщайн с 2:0, но след това последва съкрушително поражение от Португалия (0:5).

Струва си да се отбележи, че босненците се представят слабо далеч от дома в настоящия квалификационен кръг. От четири гостувания само едно бе спечелено - срещу безнадеждния Лихтенщайн. Останалите мачове на чужди терени със Словакия (0:2), Португалия (0:3) и Исландия (0:1) бяха загубени.

Интересен мач, който може да бъде спечелен от всеки един от съперниците.

Прогноза: Люксембург  - Босна и Херцеговина 1:1

 

Словакия - Исландия

Словакия достигна второто място в таблицата в група J след победата си с 1-0 срещу Люксембург последния път. "Соколите" имат преднина от пет точки срещу най-близкия си съперник Люксембург. Сега ще се изправят срещу Исландия.

В същото време Исландия спечели третия си мач в група J, като победи Лихтенщайн, като отбеляза четири гола.

Срещата през юни завърши с победа 2-1 за Словакия. Освен това двата отбора са разделени от шест точки в таблицата.

Словакия спечели пет от последните си осем евроквалификации, за това препоръчваме да се заложи на победа за Словакия.

Освен това 2.5 гола в мача е разумен залог, тъй като последната среща завърши с три гола.

Прогноза: Словакия - Исландия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
306