Индиана Василев и Крис Попов отклонили покани на Кърстаич за националния


FUTBOL-TV

Индиана Василев и Крис Попов отклонили покани на Кърстаич за националния

Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Младен Кърстаич продължава активната си работа по изграждането на боеспособен състав за Европейските квалификации, а също така и за бъдещето. Част от стратегията на ръководството на БФС, прегърната от Кърстаич, е да бъдат търсени качествени футболисти от български произход зад граница.

В последните няколко дни сръбският треньор на България е провел разговори с Индиана Василев, който играе в САЩ, както и с Крис Попов от втория тим на Лестър (Англия). Първата идея на треньора е била те да бъдат извикани за предстоящите мачове с Литва и Сърбия през юни, трети и четвърти мач в група G на кампанията за Евро 2024.

22-годишният Индиана Василев играе като крило за отбора си Сейнт Луис Сити в Мейджър-лигата на Северна Америка, а от началото на сезона има 13 мача и 2 гола. Както е известно, той е син на бившия футболист на Сливен от началото на 90-те години Денчо Василев.

Индиана се е зарадвал, благодарил на Кърстаич за вниманието. И е подчертал, че не затваря вратата да играе за България, като в съвсем близко бъдеще темата може да бъде коментирана отново. Но в момента предпочита да се фокусира върху адаптацията си в Сейнт Луис, тъй като това е ново място за него и той кара първия си сезон в клуба.

Индиана Василев беше канен в националния отбор на България и от Георги Дерменджиев, когато той води състава. Младият футболист обаче тогава беше категоричен в отказа си.

Крис Попов е на 18 години, роден е през 2004-а година в Уелс. На 11 години е приет в академията на Манчестър Юнайтед, но на 16 е освободен. В Лестър не се колебаят и го привличат и още в първия си сезон при лисиците прави истински фурор – вкарва 20 гола в 24 мача за отбора до 18 години. В момента играе за тима до 23 години, като е използван или на върха на атаката, или като втори нападател. В сайтовете на лисиците пише, че физически българският талант наподобява много на Душан Влахович от Ювентус.

Към момента има 3 мача за младежкия национален отбор на Уелс. През миналата година в мач на младежките отбори на Лестър и Манчестър Юнайтед е бил наблюдаван от селекционера на Драконите Робърт Пейдж, пише onefootball.com.

Самият Крис Попов няма да има проблем с паспорта, тъй като има българско гражданство благодарение на родителите. Младокът е благодарил на Младен Кърстаич за вниманието и също е оставил отворена вратичка, като е обяснил, че ще вземе решение коя страна да представлява след известно време, когато направи и крачки в мъжкия футбол. Но самият футболист признава в профила си в социалните мрежи, че този сезон е най-трудният за него до момента, тъй като постоянно е преследван от контузии. Проблемите обаче не го отчайват и той е амбициран да се върне по-силен. Със сигурност обаче мощният атакуващ футболист ще бъде търсен отново от българския национален треньор.

  Сподели
289