Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в четвъртък


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в четвъртък

Израел - Дания

Израел ще е домакин на Дания в мач от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022. В тази група са още Австрия, Фарьорските острови, Молдова и Шотландия. На практика три тима са с изравнени сили, а четвъртият може да изненада всеки, така че съвсем заслужено наименованието на групата е "групата на смъртта". А това означава, че всеки мач ще е с ранг на финал.

Израел е 87-ми в класацията на ФИФА и спечели само три от последните си 14 мача. Две от тези победи обаче са в последните четири срещи, при това срещу тимове като Словакия и Шотландия.

Дания е 12-та в класацията на ФИФА и пристига след 5 поредни победи, включително над съперници като Англия, Швеция и Исландия. Последната среща обаче завърши със загуба 4:2 от Белгия.

Интересен мач с оглед на това, че домакините не са абсолютен аутсайдер на ниво Молдова и Фарьорски острови и показаха, че могат да поднесат изненада. Съветът ни е: почитателите на силните усещания да използват знак "Х", а тези, които не обичат риска да заложат на "2". Иначе не очакваме много голове и вероятно те ще са под 2.5

Прогноза: Израел - Дания 1:1

 

Испания - Гърция

Испания посреща Гърция в мач от световните квалификации в група В, където са още Косово, Испания и Швеция.

Ла Фурия влиза в двубоя само с една загуба от последните си десет срещи, като последният двубой завърши с погром 6:0 над Германия. Гърция пристига в добра форма. Съседите са без поражение в последните си пет мача, в които допуснаха само един гол. Но трябва да кажем, че съперници в тези двубои бяха Молдова, Косово, Кипър и Словения.

Фаворит в сблъсъка е Испания. Разликата в класите е очевидна и успех на "Ла Фурия" с марж от поне два гола изглежда напълно реално. Нашето предложение е за "1" и в комбинация с "над 2.5 гола" - за да бъде тръпката по-голяма.

Прогноза: Испания - Гърция 3:0

 

Италия - Северна Ирландия

Италия започва кампанията си за Мондиал 2022 с домакински мач срещу Северна Ирландия. "Скуадра Адзура" е десета  в рейтинга на ФИФА и влиза в срещата без загуба в 22 двубоя. При това хората на Роберто Манчини допуснаха само един гол в последните си пет срещи, в които премериха сили и с тимове като Полша (два пъти) и Нидерландия.

Северна Ирландия се намира на 45-то място в рейтинга на ФИФА и с много лоша форма от 12 мача без победа. Последният мач на островитяните бе срещу Румъния в Лигата на нациите и той завърши наравно 1:1.

Интересен сблъсък се очертава на "Енио Тардини" в Парма. От една страна домакините ще се опитат да започнат с успех след фиаското в предишните световни квалификации, от друга страна знаем, че италианците по принцип стартират тежко. А срещу себе си ще имат много твърд отбор, макар и с лоша форма и по-ниска класа.

Няма как да не отдадем предпочитанията си на Италия, но с едно наум - възможно е да станем свидетели на уверена домакинска победа, но не бива да се изключва и труден успех на "адзурите".

Прогноза: Италия - Северна Ирландия 1:0

 

Шотландия - Австрия

Шотландия ще приеме Австрия в световна квалификация от група F, в която се намират и тимовете на Дания, Израел, Молдова и Фарьорските острови. Ясно е, че става дума за сблъсък между фаворитите за първото място.

Шотландия е на 48-мо място в класацията на ФИФА и се намираше в серия от девет мача без загуба. Британците обаче загубиха с по 1:0 последните си две срещи - на гости на Словакия и Израел - и така сложиха край на добрата си форма.

Австрия е на 23-то място в рейтинга на ФИФА и пристига в Глазгоу без загуба в последните си шест двубоя. Колективът на Франко Фода обаче бе близо до поражение срещу Норвегия в последния си мач, но гол на Адриан Грбич в 90-та минута помогна да не се случи това.

Любопитен мач, който със сигурност ще заинтригува почитателите на залозите, тъй като е възможен всякакъв резултат. Едно е сигурно - да очакваме над 1.5 гола, а другото ще бъде една голяма тръпка.

Прогноза: Шотландия - Австрия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203