Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в сряда


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в сряда

Турция - Нидерландия

Турция и Нидерландия ще дадат старта на надпреварата в група G от квалификационния турнир за класиране на финалите на Мондиал 2022. Останалите тимове в групата са Латвия, Черна гора, Гибралтар и Норвегия, така че според повечето специалисти, това ще е мач между фаворитите за първите две места.

Съседите завършиха кампанията за Евро 2020 като втори, зад Франция, но интересното е, че успяха да вземат 4 точки от световните шампиони. Нидерландия също завърши втора в групата, след Германия и успя да се класира за финалите на турнира.

Двата отбора са се срещали десет пъти до момента, като "оранжевите" имат 5 победи и три равенства. За последно Турция и Нидерландия играха през септември 2015 година - тогава комшиите постигнаха класически успех в мач от квалификациите за Евро 2016.

Интересна среща, а интригата се засилва от това, че домакините ще са лишени от подкрепата на фанатичната си публика. Съперниците изглеждат равностойно и в голяма степен резултатът ще зависи от това, дали турците ще играят авантюристично или ще действат спокойно и пресметливо. Така или иначе не бива да очакваме много голове.

Прогноза: Турция - Нидерландия 1:1

 

Португалия - Азербайджан

Това е двубой от група А на световните квалификации зона Европа. Интересното е, че срещата ще се проведе на неутрален терен - на "Алианц Арена" в Торино, но това не е така за голямата звезда Кристиано Роналдо, който играе за Ювентус от няколко години.

Двата отбора са се срещали шест пъти досега. Португалците имат 5 победи и са без загуба срещу Азербайджан. Последните сблъсъци бяха също в квалификации за Световно първенство, но за Бразилия 2014. Тогава "селесао" постигна победи с 3:0 и 2:0.

Разликата в качеството на двата състава е огромна. От едната страна са Роналдо, Фернандеш, Фелиш и Жота, а от друга са напълно неизвестни футболисти.

Очакванията са за победа на португалците, а интригата е с колко гола ще бъде този успех.

Прогноза: Португалия - Азербайджан 3:0

 

Сърбия - Ирландия

Това е още един мач от тази група. Като се има предвид, че другият участник е Люксембург, а португалците са безапелационни фаворити, срещата е своеобразен финал за второто място. И сърби, и ирландци ще пропуснат Евро 2020, така че надеждите за реабилитация са огромни.

На пейката за домакините ще дебютира Драган Стойкович, който трябва да повдигне духа на своите играчи.

Ирландия никога не е побеждавала Сърбия.

Фаворит в мача са съседите. Тук не става дума толкова за разлика в качество на съставите, а заради кадровите проблеми при гостите, които са лишени от Джон Егън, Джеймс Макарти, Конър Харикейн, и Калъм О'Дауда. Отсреща са Йович, Митрович, Тадич и Милинкович-Савич.

Предложението ни е за чиста победа на сърбите, с разлика от два гола.

Прогноза: Сърбия - Ирландия 2:0

 

Франция - Украйна

Франция и Украйна ще премерят сили като част от квалификационна група D. Тук са още Финландия, Босна и Херцеговина и Казахстан. Още при жребия стана ясно, че основната интрига ще е за второто място, така че за всеки един отбор ще е добре дошло, ако измъкне нещо срещу световния шампион.

Франция е с 11 победи и 2 равенства в последните си 13 официални двубоя.

Франция само веднъж не е побеждавала Украйна у дома и това се случи през 1999 г.

Украйна е с 4 загуби и без победа в последните си пет гостувания.

Украйна само веднъж е побеждавала Франция - с 2:0 в баражи за Мондиал 2014. В реванша "трикольорите" постигнаха успех с 3:0.

Труден мач за гостите, още повече, че Франция победи Украйна със 7:1 в приятелски двубой през октомври и това няма как да не стряска хората на Андрий Шевченко. Предложението ни е за чиста победа на домакините, с гол на Оливие Жиру.

Прогноза: Франция - Украйна 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283