Мусиала избра Германия пред Англия


Н. Гавазов

Мусиала избра Германия пред Англия

Младият полузащитник на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала обяви, че ще защитава в бъдеще цветовете на германския национален отбор.

17-годишният Мусиала, който е роден в Щутгарт  е възпитаник на футболните академии на Саутхемптън и Челси. Той е играл за младежките и юношеските отбори на Англия. Също така Джамал има и два мача за отбора на Германия до 16 години. Вчера той стана най-младият англичанин, отбелязал гол в Шампионска  лига.

Мусиала се премести в Байерн Мюнхен от Академия Челси през 2019 г. За първия отбор на Мюнхен той вкара четири гола в 26 мача.

Днес играчът съобщи, че предпочита да се състезава за Бундестима.

"Често съм си задавал въпроса. Какво е най-доброто за бъдещето ми? Къде ще имам по-голям шанс да играя?

В крайна сметка се вслушах в усещането, което дълго време ми подсказваше, че е редно да играя за Германия - страната, в която съм роден.

Това решение обаче не ми бе лесно. Англия е моят дом. Трудно ми е да опиша с думи какво означава Англия за мен, тъй като имам толкова много спомени и положителни емоции, свързани с нея", заяви  Мусиала.

Германският национален отбор на предстоящото Евро 2020 ще играе в една група срещу отборите на Франция, Португалия и Унгария. Англия ще се срещне с Хърватия, Шотландия и Чехия.

  Сподели
148