Казахстанци биха били шокирани при победа над Германия


П. Пенков

Казахстанци биха били шокирани при победа над Германия

Казахстан - Германия
Стадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 12.10.2010
Час: 20:00
Съдия: Александру Дан Тудор (Румъния)

След като посрещнаха Турция и Белгия в първите им срещи от Група А, Казахстан имат честта да се приемат пред собствена публика Германия за първи път в квалификациите за Европейското първенство през 2012 година. Интересен е фактът, че двата отбора не са се срещали никога на това ниво, но клубните отбори от двете страни се изправиха един срещу друг през миналия сезон на Лига Европа, когато Вердер Бремен победи с 6:3 у дома и 2:0 като гост ФК Актобе. 

Капитанът на Германия - Филип Лам предупреди съотборниците си да не подценяват отбора на Казахстан. Общо 18 играчи заминаха от Берлин в понеделник сутрин. По-късно през деня тима проведе тренировъчната си сесия на стадион "Астана", на който ще във вторник ще се изиграе квалификационната среща. 

"Нашата цел е да вземем трите точки от гостуването ни. Но за да стане това трябва да сме концентрирани и да сме готови за всичко. Дългият полет и необичайни за нас атмосферни условия не трябва да ни служат за оправдание. Ако играем както трябва - ще победим<" сподели Лам пред Sport1.de.

"Започнахме прекрасно с 9 точки от 3 мача, което ни вдъхна увереност, но победата срещу Турция ще важи единствено ако победим и Казахстан," добави капитанът.

Треньорът на Германия - Йоахим Льов вероятно ще заложи на същите играчи, които се изправиха срещу Турция, в чиито двубой Месут Йозил получи контузия в глезена си. "Йозил е важен играч за нас и се надявам, че ще може да играе срещу Казахстан."

Джером Боатенг е аут поради контузия, но Льов не реши да повика негов заместник и реши да замине само с 18 играчи за срещата. Треньорът на Казахстан Герман Бернд Сторк сподели, че е реалист относно шансовете на неговия отбор срещу Маншафта. В интервю за сайта на Германската Футболна Асоциация, той дори разкри, че евентуална победа на неговия тим би била приета като шок. 

"Това е добра възможност за моите играчи да научат нови неща и да развият играта си. Ще получим урок и демонстрация на високо ниво. Германия все още са много стабилни. Резултат като 2:1 при победата им над Сърбия при квалификацията за Евро 2008г. прави моята задача по-трудна, тъй като дадоха на аудиторията нереалистичен облик за тях. Тук съм да създам млад отбор, което може да се случи в бъдеще," сподели треньорът на Казахстан.

Мисля, че домакините са подготвени психически за евентуална загуба от силно представящия се тим на Германия.

Прогноза: Казахстан - Германия 0:3

Последни 5 изиграни срещи:


Казахстан:


03 март Молдова - Казахстан 1:0 (Приятелски мач)

11 август Казахстан - Оман 3:1 (Приятелски мач)

03 септември Казахстан - Турция 0:3 (Квалификация за Евро 2012)

07 септември Австрия - Казахстан 2:0 (Квалификация за Евро 2012)

08 октомври Казахстан - Белгия 0:2 (Квалификация за Евро 2012)


Германия:


10 юли Уругвай - Германия 2:3 (СП 2010, Мач за 3то място)

11 август Дания - Германия 2:2 (Приятелски мач)

03 септември Белгия - Германия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)

07 септември Германия - Азербайджан 6:1 (Квалификация за Евро 2012)

08 октомври Германия - Турция 3:0 (Квалификация за Евро 2012)



Досегашни срещи:


Казахстан - Германия


НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Казахстан - 26.00
Равен - 9.50
Германия - 1.083 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128