Англия ще сложи край на черногорската приказка


Т. Михайлов

Англия ще сложи край на черногорската приказка

Англия - Черна гора
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 12.10.2010
Час: 22:00
Съдия: Мануел Грефе (Германия)


Англия приема Черна гора на “Уембли” в битката на върха в квалификационна група G. “Трите лъва” ще опитат да нанесат първо поражение на балканския хит и да поемат рано курс към Полша и Украйна.

Възпитаниците на Фабио Капело започнаха с две победи квалификациите през септември като първо разбиха България с 4:0 в Лондон, а след това удариха и друг от претендентите за класиране в тази непредвидима група – Швейцария с 3:1 като гост. Миналия петък Англия почиваше.

Черна гора смая Европа с трите си победи от началото на квалификациите. Вучинич и компания са с пълен актив от 9 точки след три победи с по 1:0. Първо Уелс бе сломен в Подгорица, след което дойде и гръмкото 1:0 над България на “Васил Левски”. В последния кръг след корав мач черногорците наложиха волята си над Швейцария с красиво попадение на Вучинич.

Нападателят на Болтън Кевин Дейвис получи повиквателна за пръв път и ще се присъедини към Уейн Рууни, Питър Крауч и Дарън Бент в атаката на “Трите лъва”. Обратно в състава са Робърт Грийн, Рио Фърдинанд и Джо Коул. Аут поради контузии остават Франк Лампард, Джърмейн Дефоу и Тео Уолкът.

Ключовият халф на Черна гора Стефан Йоветич е аут до февруари заради скъсани връзки в дясното коляно. Никола Дринчич също е с тежка травма. Златко Кранчар едва ли ще прави промени след успеха над Швейцария. Дялович ще води атаката, подкрепян от Вучинич, Новакович и Зверотич.

Въпреки силната игра на Черна гора Англия е абсолютен фаворит в двубоя на “Уембли” не само защото играе пред собствена публика, а и защото разполага с по-опитен състав. За Черна гора едно равенство би означавало почти сигурно класиране поне на бараж. Победа на домакините ще върне в играта и други претенденти като България и Швейцария. Без да блестят албионците ще вземат важния успех.

Последни 5 изиграни срещи:

Англия:

23 юни Словения - Англия 0:1 (СП 2010, Група В)
27 юни Германия - Англия 4:1 (СП 2010, 1/8-финал)
11 август Англия - Унгария 2:1 (Приятелски мач)
03 септември Англия - България 4:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 септември Швейцария - Англия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)

Черна гора:

29 май Норвегия - Черна гора 2:1 (Приятелски мач)
11 август Черна гора - Северна Ирландия 2:0 (Приятелски мач)
03 септември Черна гора - Уелс 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 септември България - Черна гора 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
08 октомври Черна гора - Швейцария 1:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Англия - Черна гора

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Англия - 1.20
Равен - 6.00
Черна гора - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151