Англия трета в Лига на нациите след дузпи


И. Ангелов

Англия трета в Лига на нациите след дузпи

Швейцария и Англия се срещнаха на "Ещадио Дом Алфонсо Енрикес" за определяне на бронзовия медалист в Лига на нациите. Днес в Португалия двата тима не си вкараха редовен гол за 120 минути и се стигна до дузпи, където Англия надделя с 6:5.

До почивката беше изненадващо, че нямаше гол в нито една от двете врати. Англия изглеждаше добре и Кейн завърши една добра атака с копване в горната греда в самото начало. Стърлинг и Али имаха положения, но Зомер не допусна гол. Атаките на символичния домакин не бяха качествени.

След почивката Англия продължи да бъде по-близо до гола. В 56-ата минута Кейн почти принуди Шар да си вкара автогол. Последва спасяване на Пикфорд срещу Гранит Шака. В 84-ата минута резервата Уилсън вкара гол малко след като се появи за Кейн, но той не бе зачетен след ВАР решение за нарушение в атака.

Стигна се до продължения. В 95-ата минута Стърлинг някак не успя да вкара от непосредствена близост. Последва ново положение пред Али, а в 118-ата минута Стъглинг отново натресе и горната греда с много сила, но срещата стигна до дузпи.

Англия вкара пет от първите пет дузпи, а Гарет Саутгейт реши вратарят Пикфорд да бие петата, като той го направи феноменално. Фабиан Шар вкара петата за своите и се стигна до изпълнения по една. Шестата дузпа вкара Дайър за Англия, а Йосип Дърмич сбърка за Швейцария и реши срещата.

  Сподели
428