Холандия обърна Англия и е на финал


И. Ангелов

Холандия обърна Англия и е на финал

Холандия и Англия се срещнаха във втората полуфинална среща от Лига на Нациите, за определяне на втория финалист след Португалия. Днес на "Ещадио Дом Алфонсо Енрикес" англичаните поведоха, но допуснаха три пъти за крайното 3:1, като две от попаденията паднаха в продълженията при 1:1 в редовното време.

В 30-ата минута Рашфорд спечели дузпа когато се оказа по-бърз от Де Лигт и бе спънат в полето, като нападателят сам реализира от бялата точка за 1:0. До почивката Холандия доминираше в положенията, а на полувремето за Англия се появи Кейн, който замени Рашфорд.

В 73-ата минута Де Лигт изкупи вината си в срещата след корнер на Депай, който подаде на главата на защитника за 1:1. В 83-ата минута Лингард вкара гол, но той бе отменен след решение на ВАР комисията заради засада. Така се стигна до продължения.

В 97-ата минута холандците стигнаха до нов гол при една избита топка от Пикфорд, която бе достигната от Промес. Нападателят стреля много неточно, но хвърлилият се в краката му Уокър отклони топката в собствената си врата за 2:1. 

В 114-ата минута отново Промес вкара, този път на празна врата след подаване на Депай за 3:1.

 

 

  Сподели
571