Трите лъва срещу убиецът на гиганти


П. Пенков

Трите лъва срещу убиецът на гиганти

Швейцария - Англия
Стадион: "Ст. Якоб Парк", Базел
Дата: 07.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Във вторник вече Англия гостува в Базел, където ще се изправи срещу европейския убиец на гиганти - Швейцаиря, като Трите лъва се надяват да спечелят трите точки в двубоя и така да си осигурят първата позиция в групата за квалификациите за Европейското първенство през 2012 година. Състава на Отмад Хицфелд успя да срази настоящите носители на Световната купа в първия мач от група H на Световното първенство в Южна Африка. След успеха над испанците, състава на Хицфелд се надява да повтори успеха си и срещу Англия.

Щвейцарците се радват на добрата си защита и организираната халфова линия, които могат както да създават положения, така и да прекратяват противниковите. В състава си притежават няколко качествни играчи, които благодарение на добрата организация в тима мога да се справят с всеки голям противник.

Тимът на Швейцария няма да може да разчита на бившия ценрален защитник на Арсенал Филип Сендерос, който е тежка травма, доатко Стийв вон Бербег вероятно ще заеме неговата позиция. Нападателят Алекасндър Фрей се очаква да започне заедно с Ерен Дердийок, докато бившия халф на Манчестър Сити Гелсон Фернандес ще трябва да се противопостави на Стивън Джерард и Гарет Бари в халфовата линия.

Главната цел на английският тим за първите два мача от квалификационната фаза е да се отърват от разораванието, което ги сполетя през това лято на Световното първенство в Южна Африка и да натрупат отново нужната увереност. Тима се надява да постигне успех във вторник поради бъдещети изказвания на медиите, които много лесно могат да премахнат Фабио Капело от настоящия му пост.

След впечатляващият резултат от 4:0 срещу България в петък вечер, Капело вероятно ще заложи на идентичен състав за мача с Швейцария. Джермейн Дефо, който отбеляза хеттрик с петък, отново ще трябва да доказва качествата си на голмайстор, като това може да продължи през цялата квалификационна кампания. Неговият партньор в атака - Уейн Рууни, може да пропусне двубоя поради проблемите в личния му живот. Изглежда, че футболиста на Манчестър Юнайтед не се намира в подходящия момент, когато трябва да доказва качества си на терена.

Англия, която няма да може да разчита на централната си двойка в отбрана - Тери и Фърдинанд, ще трябва да се премири със загубата на защитника на Тотнъм Майкъл Доусън, който ще бъде аут от терените в продължение на 8 седмици. На неговот място вероятно ще започне Гари Кейхил, който замени контузения Доусън в петък, докато Матю Ъпсън ще се надява на игрово време. Капело вероятно ще заложи на класическото 4-4-2 или на допълнителен човек в халфовата линия.

Мисля, че Англия ще се справи с поставената си цел и въпреки проблеми в състава ще се справи, но трудно срещу Швейцария.

Прогноза: Швейцария - Англия 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Швейцария:

16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010, Група Н)
21 юни Чили - Швейцария 1:0 (СП 2010, Група Н)
25 юни Швейцария - Хондурас 0:0 (СП 2010, Група Н)
11 август Австрия - Швейцария 0:1 (Приятелски мач)
03 септември Швейцария - Австралия 0:0 (Приятелски мач)

Англия:

18 юни Англия - Алжир 0:0 (СП 2010, Група С)
23 юни Словения - Англия 0:1 (СП 2010, Група С)
27 юни Германия - Англия 4:1 (СП 2010, 1/8-финал)
11 август Англия - Унгария 2:1 (Приятелски мач)
03 септември Англия - България 4:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Швейцария - Англия

20 мача
3 победи за Швейцария
4 равенства
13 победи за Англия
Голова Разлика: 47:16 за Англия


Коефициенти от bet365:
Швейцария - 4.00
Равен - 3.30
Англия - 1.83

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116