Саутгейт: Това е само началото


Н. Гавазов

Саутгейт: Това е само началото

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт изрази надежда, че успехите на "Трите лъва" през 2018 година са само началото за неговия млад отбор.

В неделя англичаните изиграха своя заключителен мач през тази календарна година, постигайки волева победа с 2:1 над Хърватия и по такъв начин успяха да спечелят групата си в Лигата на Нациите, в която се намираше и отборът на Испания. Към това можем да добавим и класирането на тима за полуфиналите на Мондиал 2018, което прави годината успешна за родоначалниците на футбола.

Саутгейт обаче призовава своите подчинени да не се задоволяват с постигнатото, а да се стремят към повече. Гарет е убеден, че сега в националния отбор са повярвали не само самите играчи, но даже и зрителите.

"Първото и най-важно нещо е, че съм много горд. Изглежда, че ние диктувахме играта през дълги периоди от време и имахме редица добри шансове през първата част.

Когато пропуснахме един незадължителен гол, това се превърна в истински тест за нашата издръжливост и търпение. При целия забележителен футбол, ние вкарахме след подаване от аут и може би  това не е новата Англия, а старата Англия!

Много се гордея с това, което направиха играчите - не само днес, но през последната година. Хората могат да почувстват този дух, защото отдавна не съм чувал "Уембли" да звучи така.

Излязохме от много тежка група. Можете да ме насочите към група с Франция и Германия, но ако погледнете формата и класирането на отборите, нашата група е най-трудната, така че наистина направихме крачка напред - ние не се задоволихме с постигнатото през лятото, ние постигнахме напредък оттогава. Играчите са гладни и започват да вярват.  Хората виждат, че националният отбор има стил и те започват да вярват в нашата работа.

Имахме много добра година, но трябва да се убедим, че това е само началото", заяви Саутгейт за Sky Sports.

  Сподели
467