Рууни: Бившите звезди завиждат на младежите сега


И. Ангелов

Рууни: Бившите звезди завиждат на младежите сега

Бившият нападател на Англия и Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели мнението си, че някои от бившите звезди на Трите лъва не искат да приемат големите успехи на Англия с младите ѝ звезди в последно време. Рууни прекрати кариерата си в национала с последен и рекорден 120-ти мач срещу САЩ на Уембли в четвъртък.

"Аз зная, че има някои бивши играчи, с които разговарях, които не харесват това, че Англия се справя добре. Това е грешно. Аз не съм така. Аз съм им фен сега. Аз искам Англия да се справя добре. Аз съм горд да съм играл толкова много пъти за Англия и винаги съм бил горд. 

"Аз изиграх моя период. Щастлив съм с това, което допринесох към националния отбор и нямам търпение да гледам следващите години и прогреса им. 

"В отборите, които играх, имаше суперзвезди, но и този отбор има суперзвезди. Хари Кейн, Рахим Стърлинг, Джон Стоунс - един от най-добрите защитници в света. Англия има страхотни играчи и има и млади играчи. Аз мисля, че това е страхотен отбор, с много дълбочина ако някой се контузи. Аз видях и от първа ръка как се тренират и това е правилно, с добри идеи, а играчите реагират добре. Дано това е отбор, който донесе трофей у дома.

"Всеки може да види, че потенциалът е огромен. Те изиграха успешна Световна купа, но по странен начин мисля, че и срещата с Испания ще донесе самочувствие. Беше огромно да спечелим на гости в Испания. Да се върна в състава и да видя методите на Гарет беше страхотно.

"Не съм изненадан от 18-годишния Джейдън Санчо. Той е фантастичен талант. Аз говорих с него преди мача и той каза, че е притеснен, което е нормално, но най-важното за мен беше, че показа, че не го е страх да бърка. Той е само на 18. Случва се. Разбира се, че ще правиш грешки. Аз му казах да повлияе на играта и хората ще запомнят добрите му моменти - и той направи това. 

"Аз не завиждам. Вече съм фен. Моето време мина. Вие завиждате ли ми, че съм по-млад от вас? Разбира се, радвам се за него. Вълнувам се за Англия. Това е страхотна възможност този отбор да премине на следващото ниво. Те вече стигнаха полуфинал на Световно. Но те не могат просто да са доволни, че са постигнали това, което беше направено през 1990-та. Те имат потенциал за повече. Това е млада група играчи, но виждам, че манталитета е правилен и може да се постигне повече."

  Сподели
414