Великобритания може да подаде заявка за провеждане на Мондиал 2030


Н. Гавазов

Великобритания може да подаде заявка за провеждане на Мондиал 2030

Футболната асоциация на Англия води преговори със своите колеги от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия за подаване на съвместна заявка за провеждане на Мондиал 2030. Както е известно, Англия претендираше за домакинство на Световното първенство, което стартира в Русия по-рано през седмицата. Навремето създателите на футбола останаха обидени на разкъсваната от корупция ФИФА и заявиха, че няма да имат никакви взаимоотношения с организацията, докато начело на нея се намира Сеп Блатер.

Корумпираният швейцарец обаче напусна своя пост, а душевната рана зарасна. И сега англичаните отново се замислят за провеждане на Световно първенство, макар и не самостоятелно, а заедно с други страни от Кралството.

Както става известно от различни британски източници, изпълнителният директор на ФА Мартин Глен и президентът на ФА Грег Кларк вече водят преговори с Асоциациите от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Поредната среща се е състояла във вторник в Москва.

Съобщава се, че през следващите 12 месеца британците трябва окончателно да определят, дали ще издигнат своята заявка.

Напомняме, че по-рано се съобщаваше, че Аржентина, Уругвай и Парагвай готвят съвместна кандидатура за провеждане на Мондиал 2030.

  Сподели
432