Сър Алекс: ФА не създава добри условия за националния отбор


Н. Гавазов

Сър Алекс: ФА не създава добри условия за националния отбор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че въвеждането на зимната пауза във Висшата лига е от съществено значение за доброто представяне на националния отбор на Англия в турнирите. Шотландският специалист смята, че изтощителното естество на сезона, особено по Коледа довежда до спад във формата на играчите от "Трите лъва".

"Футболната асоциация трябва да създаде най-добрите условия за доброто представяне по време на Световното първенство, а тя в момента не го прави", сподели мениджърът по време на пресконференция в САЩ.

"Поради естеството на работата ни и нуждата всяка седмица да има мачове за телевизията тук нищо не се прави, а за това се говори вече 30 години. Никой не осъзнава, че отивайки на Световно първенство, отборът е изморен. Английският сезон е изтощителен. През декември се играят от осем до девет мача в най-неблагоприятното време на годината. Терените са по-тежки, времето и лошо и за това виждате какво става през втората половина на сезона - контузени и изморени играчи, които са играли защото срещите са важни за клубовете", продължава шотландският специалист.

"И накрая, когато дойде време за Световната купа или Европейско първенство никой не е готов на 100 %, няма и как да бъде. Те се нуждаят от почивка. Това е фактор, който възстановява организма на футболистите. Германия имат най-дългата пауза през този период и те винаги изглеждат добре по време на големите първенства", допълни Сър Алекс.

Той обаче не пропусна да обвини някои решения на реферите през изминалия сезон, като причина "червените дяволи" да не спечелят титлата.

"Мисля, че са налице две или три решения срещу нас, съдийски решения, които ни убиха в двата мача. Останахме на точка и ако бяхме спечелили единия мач сега щяхме да сме шампиони", завършва шотландецът.

 

  Сподели
156