Кейн: Можем да спечелим Световното


И. Ангелов

Кейн: Можем да спечелим Световното

Капитанът на английския национален отбор Хари Кейн заговори за мечтата си да спечели Световната купа с Англия през това лято в Русия. Нападателят се надява англичаните да се реабилитират за срамната загуба на осминафиналите на Евро 2016 от Исландия. "Трите лъва" имат едно спечелено Световно - през 1966-та.

"Невъзможно е да не мечтаеш за вдигането на Световната купа. Това е най-голямото състезание в света. За мен е голяма мечта да играя в него. Невъзможно е да не мислиш за успех. Аз вярвам, че можем да го спечелим. Мисля, че всеки може. Не мога да седна тук и да кажа, че не можем, защото има шанс. Може само аз да мисля така.

"Аз искам да спечеля всичко и познавам много играчи в тима, които искат същото. Това ще опитаме да направим. Ще е много трудно, има наистина добри отбори, но за това се борим. Може би се страхуваме да говорим за това заради медиите и феновете. Това може би накара играчите да се скрият малко. Аз опитвам да кажа, че не трябва да се страхуваме от това защото всяка страна иска да спечели.

"Трябва да сме смели и да приемем нещата. Дали ще отпаднеш в групите или на полу-финал, все едно - не си спечелил купата. Това искам да кажа на играчите. Няма място за страх."

Англия започва състезанието на 18-ти юни срещу Тунис, преди срещите с Панама и Белгия в шеста група.

  Сподели
421