Марвайк: Обичам красивия футбол, но повече харесвам да побеждавам


Н. Гавазов

Марвайк: Обичам красивия футбол, но повече харесвам да побеждавам

Старши треньорът на националния отбор на Холандия Берт ван Марвайк след победата над Уругвай с 3:2 в полуфинална среща от Световното първенство по футбол заяви, че неговите възпитаници са постигнали целите, които той им е поставил преди две години, когато пое отбора.

"Ние сме на финал на Световното първенство по футбол. Кой би могъл да предвиди такова нещо преди началото на турнира? Но когато преди две години аз поех националния отбор на страната казах на играчите си: "Имаме цели и трябва да вярваме в себе си", цитира официалният сайт на ФИФА Марвайк.

"Аз обичам красивия футбол, но повече ми харесва да побеждавам. През второто полувреме доказахме, че отборът ни е много силен. Контролирахме мача, дори трябваше да победим с 4:1, но в края на срещата съперникът ни предприе отчаяни действия да се върне в игра и трябваше да се отбраняваме. Смятам, че Испания играе най-красивия футбол в света, но аз работех в Германия три години, и виждам, че сега немците правят на терена каквото си поискат. Мисля, че ни очаква интересен полуфинал", завършва холандският специалист.

 

  Сподели
114