Блатер: Не може да въведем технологиите


Н. Гавазов

Блатер: Не може да въведем технологиите

Президентът на ФИФА Йoзеф Блатер, след вчерашните съдийски грешки в осминафиналните срещи на Световното първенство по футбол, даде интервю за възможното отстраняване на този проблем. Както е известно, при 2:1 за Германия съдията не зачете гол на Лампард, при който Англия изравняваше резултата и не се знаеше как би завършил мача. В другата среща която се игра по-късно, Аржентина поведе срещу Мексико след гол от засада на Тевес, като до момента с гола мексиканците бяха равностойни на своите противници. Всичко това опорочи футбола и накара отново да се заговори за въвеждането на по-съвременни технологии при отчитане на спорните моменти.

От ФИФА обаче продължават да се инатят, което буди недоумение от случващото се на терените, което обезсмисля фейърплея и ощетява не само отборите, а и милионите фенове, коментира известният футболен анализатор Стив Дейвис от CNN.

"Ако успеем да приемем нововъденията, които не отнемат време, възможно е да ги използваме. Но на този етап разработените устройства, които някои компании създадоха не дават сто процента гаранция. Ако пък въведем чип в топката - нещата стават още по-сложни. Ще се появят прекалено много проблеми с фирмите - производители на топките и фирмите, които държат правата над тези устройства. Отделно от това във тревата на всички стадиони ще трябва да се вкарат датчици", заяви Блатер в интервю пред CNN.

"Камерите също имат своите проблеми. Проведени са опити, които показват, че седем камери от различни точки не могат да докажат пресича ли топката линията или не. Това особено се засилва, когато има много играчи около вратата", завършва босът на световния футбол.

 

  Сподели
132